Ελλάδα|09.08.2021 12:03

Φωτιά Γορτυνία: Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελίες ότι ζήτησε μέσο για να στείλει πυροσβεστικό

Newsroom

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από καταγγελίες ότι φέρεται να ζήτησε πολιτικό μέσο για να στείλει πυροσβεστικό όχημα στο χωριό Χώρα Γορτυνίας.

Το θέμα προέκυψε όταν ο πρόεδρος της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος μίλησε σε δημοσιογράφους τοπικού καναλιού, αναφέροντας, ότι ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας με τον οποίο επικοινώνησε για να ζητήσει τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος, τον ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο. Ανάλογες καταγγελίες έκαναν και κάτοικοι του οικισμού.

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει πυρά κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυοσοχοΐδη με αφορμή το καταγγελλόμενο περιστατικό.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημειώνει πως «μάταια ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την διαθεσιμότητα του Ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. που ζητούσε "πολιτικό μέσο" για να δράσει η πυροσβεστική στην Αρκαδία».

«Αναμένουμε από την ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει αν ο ανώτερος Αξιωματικός εκτελούσε εντολές πολιτικών του προϊσταμένων και αν αυτή ήταν η τακτική του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη την εβδομάδα του πύρινου εφιάλτη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με αναζωπυρώσεις - Δύσκολη νύχτα στα μέτωπα

Χαρδαλιάς για φωτιές: Δύσκολη νύχτα σε Εύβοια - Παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση

Φωτιά - Ξανθόπουλος στο ethnos.gr: Οι «τυφλές» εκκενώσεις δεν είναι χωρίς συνέπειες

Ζάκυνθος: Σώθηκε από θαύμα - Εικόνες από τη συντριβή του αεροσκάφους PZL

Ρέθυμνο: Νέα γυναικοκτονία - Σκότωσε 47χρονη, απόπειρα αυτοκτονίας από τον δράστη

Καιρός - Μαρουσάκης: Από Δευτέρα νέος καύσωνας, πόσο θα διαρκέσει

φωτιά τώραπυρκαγιάφωτιάΑρκαδία