Ελλάδα|09.08.2021 07:48

Φωτιά: Κάηκαν 460.000 στρέμματα στην Εύβοια – Δορυφορικές εικόνες

Newsroom

Γιγαντιαία οικολογική καταστροφή προκάλεσαν οι μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα με κυριότερες αυτές στην Εύβοια, την Αττική, την Ηλεία και τη Λακωνία.

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Στάχτη 460.000 στρέμματα στην Εύβοια

Όπως προκύπτει από τις εικόνες του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2 που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, έως το μεσημέρι της Κυριακής 8 Αυγούστου έχουν καεί περίπου 460.000 στρέμματα στην Εύβοια, 80.000 στρέμματα στην Αττική και 110.000 στρέμματα στη Λακωνία, ανεβάζοντας το σύνολο των καμένων εκτάσεων στα 650.000 στρέμματα τουλάχιστον, σύμφωνα με το meteo.gr. Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές στην Εύβοια συνεχίζουν να καίνε, η παραπάνω εκτίμηση είναι πολύ πιθανό να μεταβληθεί τις επόμενες ημέρες. Στο σχήμα που ακολουθεί παρουσιάζονται σε ένθετες εικόνες οι καμένες περιοχές με καφέ αποχρώσεις. Ιδιαίτερα στην ένθετη εικόνα της Βόρειας Εύβοιας φαίνεται ο καπνός από τις πυρκαγιές ενώ με κόκκινους και πορτοκαλί χρωματισμούς φαίνονται τα κυριότερα ενεργά μέτωπα, τόσο στα βόρεια του νησιού αλλά και νοτιότερα, προς το Τρούπι και τα Καλύβια.

meteo.gr

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις του Πληροφοριακού Συστήματος για τις Δασικές Πυρκαγιές στην Ευρώπη (European Forest Fire Information System – EFFIS), στην Εύβοια το 38% περίπου των καμένων περιοχών είναι δασικές εκτάσεις και το 24% άλλες φυσικές εκτάσεις, στην Αττική το ποσοστό των δασικών εκτάσεων ανέρχεται σε 37% περίπου και των λοιπών φυσικών εκτάσεων σε 34% περίπου ενώ στη Λακωνία το 7% ήταν δασικές εκτάσεις και το 55% άλλες φυσικές εκτάσεις.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με αναζωπυρώσεις - Δύσκολη νύχτα στα μέτωπα

Χαρδαλιάς για φωτιές: Δύσκολη νύχτα σε Εύβοια - Παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση

Φωτιά - Ξανθόπουλος στο ethnos.gr: Οι «τυφλές» εκκενώσεις δεν είναι χωρίς συνέπειες

Ζάκυνθος: Σώθηκε από θαύμα - Εικόνες από τη συντριβή του αεροσκάφους PZL

Ρέθυμνο: Νέα γυναικοκτονία - Σκότωσε 47χρονη, απόπειρα αυτοκτονίας από τον δράστη

Καιρός - Μαρουσάκης: Από Δευτέρα νέος καύσωνας, πόσο θα διαρκέσει

φωτιά τώραφωτιάπυρκαγιά