Ελλάδα|09.08.2021 08:34

Φωτιά: Σε εξέλιξη τα μέτωπα σε Ηλεία και Μάνη – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Newsroom

Από το μέτωπο της φωτιάς στον Πύργο Ηλείας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τις όποιες αναζωπυρώσεις και να θέσουν υπό έλεγχο τις διάφορες εστίες φωτιάς. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Στην περιοχή, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν αποτελούνται από 291 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα από τη Τσεχία. Ακόμη, στην περιοχή παραμένει το τρίτο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος». Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Δεσφίνα της Ανατολικής Μάνης

Στην Ανατολική Μάνη, σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά. Το κύριο μέτωπο μαίνεται στην ορεινή και δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Πού εντοπίζονται τα προβλήματα

Φωτιά: Κάηκαν 460.000 στρέμματα στην Εύβοια – Δορυφορικές εικόνες

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έρχονται ξανά 40αρια – Πού υπάρχει πιθανότητα βροχής

Φωτιά Γορτυνία: Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελίες ότι ζήτησε μέσο για να στείλει πυροσβεστικό

φωτιάπυροσβέστεςφωτιά τώραΗλείαπυρκαγιάΛακωνική Μάνη