Ελλάδα|10.08.2021 20:14

Φωτιά Εύβοια: «Κάτσε κάτω από τη μάνικα» - Οι συγκλονιστικές προσπάθειες να μην περάσουν οι φλόγες τον δρόμο

Κώστας Ασημακόπουλος

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε το βράδυ της Δευτέρας η μάχη των κατοίκων με τις φλόγες στις Καματριάδες της Εύβοιας. Οι πολίτες με όσα μέσα διαθέτουν και με περίσσεια αυτοθυσία εξακολουθούν να παλεύουν με την πυρκαγιά. Όπως μετέδωσε ο Κώστας Ασημακόπουλος, που για ακόμα ένα 24ωρο βρίσκεται στο πύρινο μέτωπο, εάν η φωτιά περάσει από τον δρόμο Καματριάδες - Καμάρια θα σταματήσει στην Αιδηψό.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ethnos.gr, οι κάτοικοι προκειμένου να σώσουν τα σπίτια τους και το δάσος έστησαν καρτέρι από το πρωί της Δευτέρας και μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης περίμεναν για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες στο συγκεκριμένο πέρασμα. Οι ηρωικοί πυροσβέστες και εθελοντές με μεγάλο ψυχικό σθένος σήκωσαν στις πλάτες τους τη μάνικα για να φτάσουν μέσα στο μέτωπο και να σβήσουν τις φλόγες από τα πεύκα.

Οι νεαροί εθελοντές έπαιρναν οδηγίες από την Πυροσβεστική, οι οποία δεν μπορούσε να επιχειρήσει μόνο με τις δυνάμεις που διέθετε σε αυτό το σημείο και να είναι αποτελεσματική. Όπως τόνισε ο Κώστας Ασημακόπουλος, οι εθελοντές ήταν άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει μέσα στη φύση και γνωρίζουν ακριβώς πως πρέπει να δράσουν. Έτσι ο υπεύθυνος πυροσβέστης έδινε τις οδηγίες και η «ανθρώπινη αλυσίδα» που είχαν σχηματίσει 20 πολίτες κινούνταν μέσα στις φλόγες να για σβήσουν τις εστίες φωτιάς που ολοένα και αυξάνονταν. 

Δείτε το βίντεο με τις συγκλονιστικές προσπάθειες των εθελοντών και των πυροσβεστών για να σβήσουν τις φλόγες που υψώνονταν απειλητικές δίπλα τους:

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Εύβοια: Ακόμη μια νύχτα αγωνίας – Διαρκείς αναζωπυρώσεις

Φωτιά: Η συγγνώμη, οι fast track ενισχύσεις και οι πολιτικές «φωτιές» που δεν θα σβήσουν εύκολα

Φωτιά: Τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Φωτιά Αρκαδία: Μεγάλο το πύρινο μέτωπο – Πέρασε μέσα από οικισμούς

φωτιά τώραπυροσβεστικήφωτιάΕύβοιαπυρκαγιά