Ελλάδα|10.08.2021 13:14

Φωτιά: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη, Βασίλη Φιλώρα

Newsroom

Δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη, Βασίλη Φιλώρα που έφυγε από τη ζωή δίνοντας μάχη με τις φλόγες στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση οι Υπουργοί Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης και Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αποφάσισαν να τελεστεί με δημόσια δαπάνη η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλειου Φιλώρα.

Ο Βασίλειος Φιλώρας έχασε τη ζωή του επιχειρώντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής της αναγνώρισης της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας που επέδειξε ο Βασίλης Φιλώρας όταν, στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, συνέτρεξε ανιδιοτελώς να βοηθήσει τους συμπολίτες του, επιτελώντας στο ύψιστο το καθήκον του. 

Η μνήμη του νέου αυτού ανθρώπου και της εξαιρετικής του προσφοράς θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό όλων των Ελλήνων και η στάση του θα αποτελεί παράδειγμα για τις επόμενες γενεές.

Το αντίο από την ομάδα Up Stories

«Η ομάδα Up Stories αποχαιρετά σύσσωμη τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη Βασίλη Φιλώρα. Καλό ταξίδι φιλαράκι εκεί ψηλά. Το χαμόγελο σου και η καλοσύνη σου θα μας λείπουν για πάντα.

Τα στοιχεία για όσους μπορούν να συνεισφέρουν στην οικογένεια του άτυχου φίλου μας Βασίλη είναι:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΑΙΓΛΗ ΚΑΜΠΑΚΟΥ ΙΒΑΝ: GR6601718580006858123878503»

Ως κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και πάντα φιλότιμος έσπευσε σε βοήθεια μαζί με άλλους φίλους του για απεγκλωβισμό ανθρώπων στην περιοχή, όπου μόλις είχε ξεκινήσει η απομάκρυνση ηλικιωμένων, παιδιών και ζώων  έπεσε όμως σε παγίδα θανάτου στο λαβύρινθο της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Βαρύ συρμάτινο καλώδιο αποκολλήθηκε από κολόνα ηλεκτροδότησης και τον χτύπησε στο πρόσωπο και τον θώρακα.

Διακομίστηκε χωρίς αισθήσεις στο ΚΑΤ. Εκεί για 70 λεπτά έγιναν απεγνωσμένες προσπάθειες ανάνηψης αλλά δεν κατέστη δυνατόν να επανέλθει στη ζωή.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ καλέ μας φίλε», αναφέρει η ομάδα στο συγκινητικό της μήνυμα.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Εύβοια: Ακόμη μια νύχτα αγωνίας – Διαρκείς αναζωπυρώσεις

Φωτιά: Η συγγνώμη, οι fast track ενισχύσεις και οι πολιτικές «φωτιές» που δεν θα σβήσουν εύκολα

Φωτιά: Τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Φωτιά Αρκαδία: Μεγάλο το πύρινο μέτωπο – Πέρασε μέσα από οικισμούς

φωτιάφωτιά τώραΙπποκράτειος ΠολιτείακηδείαΧρήστος ΣταϊκούραςπυροσβέστηςΜάκης Βορίδης