Ελλάδα|10.08.2021 12:06

Φωτιά Πελοπόννησος: Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα στα μέτωπα – Στάχτη σχεδόν 120.000 στρέμματα στην Ηλεία

Newsroom

Ενισχύθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ηλεία, τη Γορτυνία και την Ανατολική Μάνη.

Ειδικότερα, σε περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας και της Γορτυνίας πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα και εννέα πυροσβεστικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροσκαφών, ενός από την Κροατία και ενός από την Ισπανία.

Επίσης, στην πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.

Φωτιά Ηλεία: Αγγίζει τις 120.000 στρέμματα η καμένη γη

Σύμφωνα με τα στοιχεία δασαρχείων που επικαλείται το ilialive, καμένη έκταση στις περιοχές Κολιρίου, Λαμπετίου, Βαρβάσαινας αγγίζει τα 120.000 στρέμματα. Στην πρώτη περιοχή Κολίρι - Λαμπέτι - Βαρβάσαινα έχουν καεί 4000 στρέμματα, εν των οποίων 1412 στρέμματα είναι αναδασωτέες εκτάσεις, 28 στρέμματα δάσους, εκτός ανάρτησης δασικών χαρτών 17 στρέμματα και λοιπές εκτάσεις 2547.

Στην περιοχή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν καεί 33.361 στρέμματα δάσους, 22.728 στρέμματα αναδασωτέας έκτασης, 18.768 στρέμματα εκτός ανάρτησης δασικών χαρτών και 37.860 στρέμματα λοιπές εκτάσεις. Το σύνολο εδώ φτάνει τις 112.717 στρέμματα.

Ililive.gr

Φωτιά Αρκαδία: Μεγάλο το πύρινο μέτωπο

Μιλώντας στο MEGA, αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: Υπάρχουν πολλές μικρές κατά τόπους εστίες. Χθες και προχθές έγινε μια μεγάλη προσπάθεια και με τα εναέρια μέσα. Η φωτιά εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων. Έχει περάσει μέσα από οικισμούς. Στη Χώρα υπάρχουν σπίτια που έχουν καεί, και η φωτιά πέρασε και από τις Ράχες. Και σήμερα θα είναι μια δύσκολη μέρα, αναμένουμε ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής».

«Το μέτωπο έχει μεγάλο μήκος. Είναι κοντά στους οικισμούς Λιβαδάκι και Τουμπίτσι. Έχουν εκκενωθεί εγκαίρως οι οικισμοί που πρέπει. Γίνεται προσπάθεια και από πάρα πολλούς ιδιώτες. Ο καιρός σήμερα είναι σχετικά καλός, οι άνεμοι έχουν πέσει. Ελπίζω ότι η σημερινή μέρα θα είναι καλύτερη», συνέχισε και κατέληξε:

«Στη Γορτυνία μέχρι εχτές είχαν καεί 39.800 στρέμματα. Η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή και με πυκνή βλάστηση».

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά: Στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης η συνέντευξη Τύπου του Μητσοτάκη

Φωτιά: Αντικατάσταση Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά ζητεί η Γεννηματά

Φωτιά Αρκαδία: Μεγάλο το πύρινο μέτωπο – Πέρασε μέσα από οικισμούς

Φωτιά Ilyushin Il-76: Τα θηριώδη ρωσικά αεροσκάφη που στέλνει η Ρωσία για τις πυρκαγιές

πυρκαγιάφωτιά τώραφωτιάΠελοπόννησοςΗλεία