Ελλάδα|10.08.2021 21:04

Φωτιά Εύβοια: Φούντωσαν ξανά οι φλόγες στην Αβγαριά – Στο δρόμο που συνδέει τα χωριά η φωτιά

Newsroom

Το χωριό Αβγαριά απειλεί ανοιχτά η φωτιά που καίει την Εύβοια εδώ και οκτώ μέρες, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, οι φλόγες έχουν βγει στο δρόμο που συνδέει την περιοχή με τα γύρω χωριά. H αναζωπύρωση που έθεσε σε κίνδυνο τα μέρη σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ανάμεσα  στην Αβγαριά και στη Γαλατσώνα. Όπως μετέδωσε στο OPEN η Ευλαμπία Ρέβη, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναζωπύρωση που πραγματοποιήθηκε όλη τη μέρα στο σημείο το οποίο είναι πολύ κομβικό καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε δρόμο που συνδέει πολλά χωριά.

Αργά το πρωί της Τρίτης καταγράφηκε ακόμα μια μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί, λόγω των ισχυρών ανέμων. Πολύ γρήγορα, οι φλόγες πήραν μεγάλη έκταση, πέρασαν την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο και κινούνται απειλητικά προς το χωριό, όπου χτύπησαν οι καμπάνες και όλο το βάρος των μέσων πυρόσβεσης ρίχτηκε στη μάχη προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια.

«Καίγεται ο Παράδεισος»

«Καίγεται ο Παράδεισος», μεταδίδει ο απεσταλμένος του ethnos.gr Κώστας Ασημακόπουλος από την παραλία Κουστουγκρή. «Μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής αλλά είναι ζωντανό», σημειώνει. Δείτε το βίντεο:

Από το 112 εστάλη SMS προς τους κατοίκους του χωριού για να εκκενώσουν προς την Ιστιαία. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

T

Προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό στο Ασμήνιο

Στην προσαγωγή ενός ατόμου προχώρησαν οι Αρχές καθώς θεωρείται ύποπτο για εμπρησμό στο Ασμήνιο της Εύβοιας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι Αρχές εξετάζουν εάν το συγκεκριμένο άτομο έβαλε φωτιά στο σημείο η οποία εξελίχθηκε σε μεγάλη πυρκαγιά. Μάλιστα, νωρίτερα, κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν πως βρήκαν γκαζάκια στο δάσος αλλά και ένα αυτοκίνητο να κινείται μέσα στο βουνό.

Κοντά στην Αβγαριά επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές μαζί με τις δυνάμεις που έχουν έρθει από τη Σερβία και από τη Σλοβακία και προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο καθώς οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί. 

Τα πύρινα μέτωπα – Προβλήματα στην ηλεκτροδρότηση

Επίσης, στο μέτωπο στις Καματριάδες που δόθηκε μία μάχη διαρκείας για να ανακοπεί η πορεία του με κατεύθυνση προς την Αιδηψό είναι υπό έλεγχο. «Στο μέτωπο των Καματριάδων τα πράγματα είναι υπό έλεγχο. Μάχη σώμα με σώμα. Δημότες και πυροσβέστες καταθέτουν ψυχή. Η φωτιά δεν έσβησε στη θάλασσα γιατί ρίξαμε νερό. Με εναέρια και επίγεια μέσα», σημειώνει ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στις Γούβες δεν κινδυνεύει άμεσα το χωριό. Μέχρι τώρα έχει δεχτεί πολλαπλές επιθέσεις της φωτιάς και άντεξε μεν αλλά με σοβαρές ζημιές. Οι φόβοι για αναζωπύρωση διαφόρων σημείων και για επέκταση είναι μεγάλη, καθώς υπάρχει ενδιάμεσα ένα τμήμα δάσους που δεν έχει καεί.

Στα Ελληνικά και στο Ψαροπούλι αλλά και στο δρόμο που ενώνει τα δύο αυτά χωριά η νύχτα ήταν μεγάλη. Η φωτιά έκαιγε με ιδιαίτερη ένταση. Η ανθρώπινη ζώνη που έγινε όμως εκεί δεν επέτρεψε να επεκταθεί και να απειλήσει σπίτια.

Τέλος μείζον είναι το θέμα με το ηλεκτρικό ρεύμα. Η ζημιά στο δίκτυο είναι μεγάλη, καθώς χιλιάδες κολώνες έχουν «θυσιαστεί» και τα περισσότερα χωριά είναι χωρίς ηλεκτρικό. Πολλά από αυτά είναι επίσης χωρίς νερό και τα αντλιοστάσια δεν δουλεύουν.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Εύβοια: Μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασμήνιο – Μήνυμα από 112 για εκκένωση του χωριού

Τσίπρας: Εγκληματική ευθύνη Μητσοτάκη που αγνόησε προειδοποιήσεις αλλά και το πόρισμα Γκολντάμερ

Φωτιά: Αντικατάσταση Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά ζητεί η Γεννηματά

Πρώτο θέμα σε διεθνή ΜΜΕ η φωτιά στην Εύβοια - Κάνουν τον γύρο του κόσμου οι φωτογραφίες

Εύβοιαφωτιάπυρκαγιάφωτιά τώρα