Ελλάδα|10.08.2021 21:50

Φωτιές: Οι πυροσβέστες που έγιναν viral – «Σου προσφέρω την ελληνική σημαία με όλη μου την καρδιά»

Newsroom

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε μεταξύ δύο πυροσβεστών, ενός Έλληνα και ενός Ρουμάνου, οι οποίοι έδιναν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια

Η ανάρτηση του υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας

Την εικόνα που την αναδεικνύει κοινοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας. «Ο Σπύρος και ο Φλώριν εντάσσονται στις ομάδες Ελλήνων και Ρουμάνων πυροσβεστών που δίνουν μάχη μαζί για να σβήσουν τις φωτιές στο νησί Εύβοια. Στο τέλος μιας τέτοιας αποστολής και πριν μεταβούν σε άλλο σημείο, ο Έλληνας πυροσβέστης δήλωσε στον Ρουμάνο συνάδελφό του: Ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί σου! Εκ μέρους των συναδέλφων μου, ευχαριστώ!. Για να λάβει την απάντηση: Επίσης ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας δούμε ξανά, αλλά σε πιο χαρούμενες καταστάσεις, όχι έτσι», αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργείου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο του Φλώριν. Στο τηλέφωνο ήταν η σύζυγος του Ρουμάνου πυροσβέστη που τον περιμένει, μαζί με τα δύο τους παιδιά πίσω στην πατρίδα.

«Έχεις παιδί και ήρθες Ελλάδα να μας βοηθήσεις να σβήσουμε τις φωτιές;» τον ρώτησε τότε ο Σπύρος, που σχολίασε πως πρέπει να είναι πολύ δύσκολο για τον Ρουμάνο να βρίσκεται εδώ και να σκέφτεται την οικογένειά του. «Είναι πιο δύσκολο για σένα τώρα. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να σβήσουμε αυτές τις φωτιές» του απάντησε ο Φλώριν.

Το δώρο του Έλληνα πυροσβέστη στον Ρουμάνο συνάδελφό του

Πριν αποχαιρετιστούν, ο Έλληνας πυροσβέστης του προσέφερε τη σημαία της Ελλάδα για να τιμήσει τον συνάδελφό του. «Σας την προσφέρω με όλη μου την καρδιά γιατί έχετε κερδίσει τις καρδιές μας. Παρακαλώ πείτε το και στα παιδιά σας» του είπε.

Σε προηγούμενη ανάρτηση του, το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας περιέγραψε την αυταπάρνηση των Ρουμάνων πυροσβεστών που βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα στη χώρα μας στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Όπως σημειώνεται στην ανάρτηση, τους ανακοινώθηκε πως αναχωρούν για την Ελλάδα στις 11 το βράδυ της προηγούμενης ημέρας.

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης - Φωτιές: Στεγαστική συνδρομή έως 150.000 ευρώ - Αποζημίωση επιχειρήσεων στο 70%

Χαρδαλιάς: Η παραίτησή μου στο συρτάρι του πρωθυπουργού

Γιατί ο Τσίπρας δεν ζήτησε παραιτήσεις

Φωτιά Αρκαδία: «Να φτάσει ό,τι μέσο υπάρχει» - Έκκληση δημάρχου για τα χωριά που κινδυνεύουν

Κλιματική κρίση: Περιβαλλοντικός όλεθρος - Πιθανή η εξαφάνιση ολόκληρων χωρών εντός του αιώνα

πυρκαγιάπυροσβέστεςφωτιάΕύβοιαΡουμανία