Ελλάδα|12.08.2021 07:37

Φωτιά Αρκαδία: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά – Πού εντοπίζονται εστίες

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στην Αρκαδία, με τους πυροσβέστες να δίνουν γι ακόμα μια νύχτα μάχη με τις φλόγες. Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν ρίψεις με το πρώτο φως της ημέρας.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Γαλλία και τη Γερμανία, τους άντρες των οποίων κατάχειροκρότησαν οι πολίτες θέλοντας να πουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ», εκτιμώντας τη βοήθεια στο δύσκολο έργο τους.

Από τη Γαλλία επιχειρούν 139 πυροσβέστες με 38 οχήματα, από τη Γερμανία 37 πυροσβέστες με 18 οχήματα μαζί με 578 Έλληνες πυροσβέστες που επιχειρούν στην Αρχαία Ολυμπία και στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Αρκαδίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης περίπου τρεις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στις περιοχές Καλλιάνι και Νεοχώρι», ενώ μικρότερες αναζωπυρώσεις είχαν σημειωθεί στις περιοχές Καστράκι, Πυρρί και Λιβαδάκι.

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις προβλέπονται πιθανές βροχοπτώσεις για την Πέμπτη στην περιοχή και ελπίζω να επαληθευτούν αυτές οι προγνώσεις».

Επίσης, είπε ότι «έχουν δημιουργηθεί οι αντιπυρικές ζώνες στο Μαίναλο, προκειμένου να μην πλησιάσει η φωτιά».

Σχετικά με τη διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκρότησε τις επιτροπές καταγραφής, οι οποίες ξεκίνησαν από την περιοχή της Μεγαλόπολης, όπου ήταν το δεύτερο μέτωπο της φωτιάς, ενώ στόχος μας είναι να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και για τις δύο περιοχές, προκειμένου να στηριχθούν οι πυρόπληκτοι».

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Εύβοια - Ηχητικό ντοκουμέντο: Αποκαλυπτικοί διάλογοι πυροσβεστών την ώρα της μάχης

Φωτιά Εύβοια-Ρουμάνοι πυροσβέστες στο ethnos.gr: Θα μείνουμε μέχρι να σβήσει και η τελευταία φλόγα

Κορονοϊός: 6 περιοχές με θετικότητα πάνω από το όριο συναγερμού 3%

Τουρισμός για όλους: Αποτελέσματα στο tourism4all.gov.gr - Οι δικαιούχοι

Cosmote: Νέα ανακοίνωση της εταιρείας για τα προβλήματα στο δίκτυο

πυρκαγιάΑρκαδίαπυροσβεστικήφωτιά τώραφωτιά