Ελλάδα|12.08.2021 12:29

Φωτιά: Τα συγκινητικά λόγια του αδικοχαμένου εθελοντή πυροσβέστη – Δεν μπορώ να μην πάω

Newsroom

Το μοιραίο πρωινό που έχασε τη ζωή του στο πύρινο μέτωπο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης, Βασίλης Φιλώρας, είπε στον φίλο του, Ορφέα Καλαφάτη, «με ξέρεις, δεν μπορώ να μην πάω».

Ο κ. Καλαφάτης ανέφερε, στο OPEN, πώς ο αδικοχαμένος εθελοντής «αντλούσε δύναμη και αγάπη από το να βοηθάει. Κάπως έτσι το τελευταίο διάστημα με τις φωτιές ο Βασίλης πήγαινε τα πρωινά», και πρόσθεσε ότι το ίδιο πρωί, οι δύο τους είχαν μιλήσει. «Είχα επικοινωνήσει μαζί του εκείνο το πρωί, μου είπε ότι θα πάει να βοηθήσει στις φωτιές. Και του είπα να προσέχει. Μου είπε: Με ξέρεις, δεν μπορώ να μην πάω», είπε.

Το «Up Stories» τίμησε τον Βασίλη Φιλώρα

Με τον δικό της τρόπο αποχαιρέτησε τον Βασίλη Φιλώρα η ομάδα «UpStories». Στo YouTube ανέβασαν ένα βίντεο προς τιμήν του αδικοχαμένου εθελοντή πυροσβέστη. «Η ομάδα Up Stories αποχαιρετά σύσσωμη τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη Βασίλη Φιλώρα. Καλό ταξίδι φιλαράκι εκεί ψηλά. Το χαμόγελο σου και η καλοσύνη σου θα μας λείπουν για πάντα», έγραψαν.

Μητσοτάκης: Σύνταξη στη σύζυγο και τα παιδιά του εθελοντή πυροσβέστη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως θα δοθεί σύνταξη στη σύζυγο και τα παιδιά του Βασίλη Φιλώρα. «Αυτή την ώρα αποχαιρετούμε τον εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τραγικά τη ζωή του στο μέτωπο των πυρκαγιών. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα του και στα παιδιά του. Η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος», είπε.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά: «Δεν μας ακούτε για χρόνια» - Τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις εξηγούν στο ethnos.gr γιατί κάηκε η χώρα

Φωτιές – Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός απαντά στα ερωτήματα

Καιρός: Καταρρακτώδεις βροχές, κεραυνοί και χαλάζι σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας

Νέα σχολική χρονιά: Πώς θα προσέρχονται στα σχολεία εκπαιδευτικοί και μαθητές – Τι θα ισχύει για rapid tests και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ιπποκράτειος Πολιτείαβασίλης φιλώραςπυροσβέστηςφωτιά τώραεθελοντήςφωτιά