Ελλάδα|12.08.2021 20:51

Φωτιά Αττική: Οι δραματικές στιγμές 3 εθελοντών μέσα στις φλόγες - «Σχεδόν μας εγκλώβισε»

Newsroom

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού τριών εθελοντών πυροσβεστών που περικυκλώνονται από τις ανεξέλεγκτες φλόγες στη φωτιά της Βαρυμπόμπης καταγράφονται σε βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το OPEN. 

Οι πύρινες γλώσσες είχαν κυκλώσει το όχημά τους και εναγωνίως έψαχναν οδό διαφυγής. Οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί. Οι τρεις εθελοντές πυροσβέστες αφηγούνται στην Αδαμαντία Λιόλιου το πώς γλίτωσαν από την πύρινη κόλαση.

«Εκείνη την ώρα δεν σκέφτεσαι τίποτα»

Ο Πέτρος, ο Στέφανος και ο Σταμάτης είναι μόνο 3 από τους πολλούς εθελοντές δασοπυροσβέστες που επιχείρησαν στα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Αττική

Όλα όσα έζησαν μπορεί να φαντάζουν τρομακτικά, όμως, όπως οι ίδιοι λένε, εκείνη την ώρα δεν σκέφτονταν τίποτα παρά μόνο το πώς θα σβήσουν το μέτωπο.

«Η φωτιά κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μας, ενώ προσπαθήσαμε να την ανακόψουμε. Σχεδόν μας εγκλώβισε», σημειώνουν. «Η ορατότητα ήταν μηδενική, οι φλόγες πολύ ψηλές. Τις ώρες εκείνες δεν σκέφτεσαι ούτε τα παιδιά, ούτε την οικογένειά σου, κάνεις απλά αυτό που πρέπει. Μέσα σου κυριαρχεί το συναίσθημα πως βοηθάς», τονίζουν.

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης: Πολιτική πράξη η συγγνώμη - Χυδαία η σπέκουλα για εκκενώσεις – Η κλιματική κρίση απαιτεί μεγάλες αλλαγές

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Επιστολή – τελεσίγραφο Κοντοζαμάνη – Τι προβλέπεται για όσους δεν εμβολιαστούν

Φωτιά Εύβοια: Νέες εικόνες από δορυφόρο – Έγιναν στάχτη πάνω από 510.000 στρέμματα

Χρήστος Τριαντόπουλος: Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε την πολιτική του αναβάθμιση - Ποιος είναι

φωτιάΑττικήπυροσβέστεςπυρκαγιάΒαρυμπόμπη