Ελλάδα|17.08.2021 21:24

Φωτιά - Χρυσοχοΐδης: Η ενημέρωση για Βίλια και Κερατέα - Γιατί δεν πέταξε το Beriev

Newsroom

Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε Βίλια και Κερατέα πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής, λίγη ώρα αφότου χάθηκε το τελευταίο φως του ήλιου και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν.

Όπως τόνισε, στη Λαυρεωτική (Κερατέα) το πύρινο μέτωπο είναι οριοθετημένο με μικρές ενεργές καύσεις εντός περιμέτρου, ενώ ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο. «Στη Λαυρεωτική η φωτιά είναι πλέον οριοθετημένη, με μικρές καύσεις, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 8 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Στα Βίλια η κατάσταση είναι καλύτερη. Αντιμετωπίσαμε πολλές αναζωπυρώσεις. Εκκενώθηκε το γηροκομείο “Παναγία Φανερωμένη”. Επιχειρούν 370 πυροσβέστες με 130 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρο, καθώς επίσης 143 πυροσβέστες από την Πολωνία με 46 οχήματα και 40 στελέχη του στρατού».

Από την άλλη πλευρά στα Βίλια, η κατάσταση είναι βελτιωμένη αλλά υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις: «Στα Βίλια η κατάσταση έχει βελτιωθεί, αντιμετωπίσαμε πολλές αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο» ανέφερε ο υπουργός.

Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως τις πυροσβεστικές δυνάμεις και στα δύο μέτωπα της φωτιάς, σε Βίλια και Λαυρεωτική, συντονίζει ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι οι συνθήκες που ευνοούν τις πυρκαγιές θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας.

Γιατί δεν πέταξε το Beriev τη Δευτέρα 

Αναφερόμενος στο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev, το οποίο δεν επιχείρησε τη Δευτέρα για να περιορίσει τα πύρινα μέτωπα, γεγονός που πυροδότησε κριτική από την αντιπολίτευση, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι δεν πέταξε διότι συμπλήρωσε ώρες πτήσεις και βρέθηκε σε προγραμματισμένη συντήρηση από τις 13 Αυγούστου, η οποία μάλιστα έγινε περισσότερο ενδελεχής εξαιτίας του ατυχήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία.  

Σπίρτζης: Ερώτηση γιατί δεν πέταξε το Beriev

Νωρίτερα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησε απαντήσεις γιατί δεν πέταξε από την πρώτη μέρα το Beriev. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε, ότι «οι σημερινές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις στο avgi.gr για τους γραφειοκρατικούς λόγους που δεν επέτρεψαν χθες να επιχειρήσει το ρωσικό αεροπλάνο Beriev, στην πυρκαγιά στα Βίλια και τη Λαυρεωτική, δικαιολογούν απόλυτα τη σιγή ιχθύος στα ερωτήματα που θέσαμε δημόσια».

Εν συνεχεία σημείωσε ότι ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, «όπου συνεχίζει η πυρκαγιά να καίει χιλιάδες στρέμματα δάσους σε μη κατοικημένες περιοχές, η συνδρομή του ρωσικού αεροπλάνου την πρώτη ημέρα θα ήταν καταλυτική».

Όλες οι ειδήσεις

Αφγανιστάν - Συνέντευξη Ταλιμπάν: Αμνηστία για τους εχθρούς, Σαρία για τις γυναίκες

Φωτιά σε Βίλια Αττικής: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Αναζωπυρώσεις στην Κερατέα 

Αφγανιστάν - Εurotopics: Άρθρο του ethnos.gr στη διεθνή επισκόπηση Τύπου από 30 ευρωπαϊκές χώρες

Folli Follie: Σε δίκη 13 κατηγορούμενοι - Τι αποφάσισαν οι δικαστές του Συμβουλίου

Αφγανιστάν: Ας μιλήσουμε πάλι για πρόσφυγες και μετανάστες

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φανταστικός τενίστας αλλά αρκεί μόνο αυτό;

Μιχάλης ΧρυσοχοΐδηςπυρκαγιάBeriev-200φωτιά