Ελλάδα|23.08.2021 15:03

Φωτιά στην περιοχή Κάζα στα Βίλια Αττικής

Ευλαμπία Ρέβη

Φωτιά έχει ξεσπάσει το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, κοντά στα Βίλια Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει εκτροπές κυκλοφορίας από την Τροχαία. Πρόκειται για νέα πυρκαγιά και όχι αναζωπύρωση, η κατεύθυνση της οποίας είναι προς τα Βίλια, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική. Αυτή την ώρα πνέουν στην περιοχή βορειοανατολικοί άνεμοι με τις ριπές τους να φτάνουν τα 8 μποφόρ. 

Μιλώντας στο Open και το μεσημεριανό δελτίο ο Κώστας Μακρυνόρος, Πρόεδρος των Βιλίων τόνισε: «Όλος μας ο αγώνας είναι να μην καούν σπίτια. Γίνεται μεγάλος αγώνας». Αυτή την ώρα γίνεται προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, του οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική,στην περιοχή Κάζα της Αττικής επιχειρούν, 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο (2) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής. Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων δύο (2) Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και ενός (1) Ε/Π ως συντονιστικό καθώς και οκτώ (8) Α/Φ συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

T
T

Η συγκεκριμένη φωτιά βρίσκεται στα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία και εκδηλώθηκε σε μια ημέρα που και οι δύο νομοί βρίσκονται στο επίπεδο 4 του χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Η φωτιά κινείται απειλητικά και έχει φτάσει στις αυλές των σπιτιών.

T
T

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 5 περιοχές 

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

– Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

– Περιφέρεια Κρήτης

T

Όλες οι ειδήσεις

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Οριοθετημένη αλλά όχι υπό έλεγχο - Εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια στο Μαρμάρι

Νέα σχολική χρονιά: Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΑΜΕΑ οδηγούνται σε παραίτηση

Κορονοϊός: Πώς μια αμερικανική βάση έγινε επίκεντρο κινέζικων θεωριών συνωμοσίας

Συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου στη Ζάκυνθο: «Το παιδί μου έμεινε στα χέρια»

Ματίνα Παγώνη: Οι πόνοι που πέρασε και η επέμβαση - Τι είπε για την περιπέτειά της

φωτιάπυροσβεστικήΒίλια