Ελλάδα|23.08.2021 16:21

Φωτιά Κάρυστος: Αναζωπύρωση στον οικισμό Κοκκίνη - Μια ανάσα από τα σπίτια οι φλόγες

Newsroom

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίτερα στην Κάρυστο Ευβοίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Κοκκίνη η οποία απειλούσε τον οικισμό Φυγιά. Όπως μεταδόθηκε στο μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Open, η φωτιά αναζωπυρώθηκε σε μέρος του δάσους που καιγόταν από τα ξημερώματα και η κατάσταση επιδεινώθηκε ενώ απειλήθηκαν και σπίτια.

Πηγές από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι λίγο μετά τις 16:00 το πύρινο μέτωπο περιορίστηκε ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής στο evima, δεν κάηκαν σπίτια. Ωστόσο, οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ισχυροί και οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις.

Το έργο των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι κατά διαστήματα 7-8 μποφόρ, ενώ συνεχώς ξεσπούν διάσπαρτες εστίες. Νωρίτερα το πρωί μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Στη γύρω περιοχή σημειώνονταν και διακοπές ρεύματος, στις οποίες προχώρησε η ίδια η ΔΕΗ για τους οικισμούς που απειλούνται από τη φωτιά και έχουν εκκενωθεί προληπτικά.

Σε σχέση με το πώς ξεκίνησε η φωτιά ο δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος δεν έκρυψε την ανησυχία του. «Είναι παράξενο γιατί πρόκειται για τη δεύτερη φωτιά στο 24ωρο. Και χθες είχαμε περίπου την ίδια ώρα φωτιά στο Μετόχι Καρύστου. Αυτό μας δημιουργεί ανησυχία», είπε.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΓΓΠΠ

Όλες οι ειδήσεις

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Οριοθετημένη αλλά όχι υπό έλεγχο - Εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια στο Μαρμάρι

Νέα σχολική χρονιά: Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΑΜΕΑ οδηγούνται σε παραίτηση

Κορονοϊός: Πώς μια αμερικανική βάση έγινε επίκεντρο κινέζικων θεωριών συνωμοσίας

Συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου στη Ζάκυνθο: «Το παιδί μου έμεινε στα χέρια»

Ματίνα Παγώνη: Οι πόνοι που πέρασε και η επέμβαση - Τι είπε για την περιπέτειά της

φωτιάπυρκαγιέςφωτιά τώραΚάρυστοςΜαρμάρι