Ελλάδα|01.09.2021 22:21

Επέστρεψαν στη Ρωσία τα Ilyushin και τα Mi8 - Η συνολική συνεισφορά τους

Newsroom

Αποχώρησαν από την Ελλάδα τα ρωσικά πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία επιχείρησαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα 2 Ilyushin αλλά και τα 2 ελικόπτερα Mi-8 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων. Μαζί με τα αεροσκάφη έφυγαν και 80 Ρώσοι στρατιωτικοί πιλότοι και τεχνικοί.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της ρωσική πρεσβείας στο Facebook, τα Ilyushin πέταξαν συνολικά για 10 ώρες και έριξαν 420 τόνους νερού, ενώ τα Mi-8 έκαναν 208 ρίψεις με 850 τόνους νερού.

Η ανάρτησή της ρωσική πρεσβείας  

Τα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη Ilyushin και τα 2 ελικόπτερα Mi-8 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, που με την εντολή του Προέδρου Β. Πούτιν για 3 εβδομάδες επιχειρούσαν στην Ελλάδα, ολοκλήρωσαν την αποστολή τους.

Η συνεισφορά τους ήταν ουσιώδης: τα Ilyushin πέταξαν για 10 ώρες και έριξαν 420 τόνους νερού, τα Mi-8 έκαναν 208 ρίψεις με 850 τόνους νερού.

Η συγκινητική αποχαιρετιστήρια τελετή έγινε σε εγκάρδιο κλίμα με συμμετοχή του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Σ. Κολοκούρη, ο οποίος ευχαρίστησε τους 80 Ρώσους στρατιωτικούς πιλότους και τεχνικούς για την πολύ σημαντική πρακτική βοήθεια και είπε: «Είναι τιμή που συνεργαστήκαμε μαζί σας, μεγάλο ευχαριστώ εκ βάθους της καρδιάς. Η Ελλάδα, αν και μικρότερη από τη Ρωσία, το Π.Σ. μας είναι επίσης έτοιμο να είναι δίπλα σας την ώρα ανάγκης». Ξεναγήθηκε στο πιλοτήριο του μεγαλύτερου παγκοσμίως αεροπλάνου Antonov-124 και συνομίλησε με το πλήρωμά του.

Ο διοικητής της ρωσικής ομάδας Συνταγματάρχης Ι. Ματβέιεβ επεσήμανε καλό συντονισμό με το Π.Σ., κάτι που επέτρεψε να δουλεύουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Και δήλωσε: «Μπορεί η Ελλάδα να είναι μικρότερη, αλλά διαπιστώσαμε ότι έχει μεγάλη ψυχή! Ελπίζουμε σε νέες συναντήσεις με τους Έλληνες φίλους, αλλά με θετικές αφορμές. Αν χρειαστεί όμως, θα είμαστε στο πλευρό σας με ουσιαστική βοήθεια».

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Όχι από ΣτΕ σε αίτημα για αναστολή στους υγειονομικούς

Κορονοϊός: Άνοιγμα σχολείων και αύξηση κινητικότητας φέρνουν φόβους για αύξηση κρουσμάτων

Αφγανιστάν: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τη χώρα περπατώντας χιλιόμετρα μέσα στην έρημο

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός – Βόρεια Ελλάδα: Πόσοι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βγήκαν σε αναστολή

Μεσσηνία: Εδώ βρέθηκε τσιμεντωμένο το πτώμα - Θρίλερ με την αγνοούμενη

ΡώσοιαεροσκάφηπυρκαγιέςπυροσβέστεςΡωσίαφωτιές