Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Από 1 Ιουλίου εμφανίστηκε στην Ελλάδα η μετάλλαξη Mu
NewsroomΤην 1η Ιουλίου εντοπίστηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά η μετάλλαξη Mu, όπως διευκρίνισε με ανάρτησή του στο Facebook ο ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στη χθεσινή αναφορά του ΕΟΔΥ δεν υπήρχαν νέα δείγματα με το συγκεκριμένο στέλεχος και τόνισε ότι παρακολουθείται εδώ και αρκετό καιρό και προς το παρόν δεν βλέπουμε κάποια ιδιαίτερη δυναμική.
Η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη
«Η πρώτη αναφορά στελέχους Β.1.621 που πλέον είναι γνωστό ως M στην Ελλάδα είναι στις αναφορές του ΕΟΔΥ από 1/7/2021 και απομονώθηκε εντός της χρονικής περιόδου 31/03-21/06.
Στην χθεσινή αναφορά του ΕΟΔΥ δεν υπήρχαν νέα δείγματα με το στέλεχος Μ απλά τα στελέχη που ήταν σημασμένα ως B.1.621 ταξινομήθηκαν ως Μ καθότι η ονοματοδοσία έγινε την τελευταία εβδομάδα.
Το στέλεχος λοιπόν παρακολουθείται εδώ και αρκετό καιρό και προς το παρόν δεν βλέπουμε κάποια ιδιαίτερη δυναμική.
Παρακάτω η πρώτη αναφορά του ΕΟΔΥ με το σχετικό στέλεχος».
Κορονοϊός: Μίνι lockdown σε Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία – Τι προβλέπει η ΚΥΑ
Ρούμπεν Σεμέδο: Ελεύθερος με εγγύηση και ο 40χρονος μάνατζερ
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
Μίκης Θεοδωράκης: Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η κόρη του, Μαργαρίτα
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων