Ελλάδα|22.01.2019 16:58

Δέκα χρόνια κάθειρξη στον 17χρονο για τη δολοφονία στου Φιλοπάππου

Newsroom

Σε κάθειρξη 10 ετών καταδικάστηκε ο 17χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι πήρε μέρος στη ληστεία και το φόνο του Νικόλα Μουστάκα που έγινε στο λόφο του Φιλοπάππου, το περασμένο καλοκαίρι.

Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων επέβαλε στον 17χρονο την ανώτατη ποινή που προβλέπεται για ανήλικο. Δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ενώ δεν έδωσαν αναστολή στην έφεση. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο νεαρός κατηγορούμενος δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη για το χαμό του άτυχου 25χρονου παρά τις υποδείξεις της προέδρου του δικαστηρίου. Αυτό ήταν κάτι που εξόργισε τους γονείς του 25χρονου, οι οποίοι για βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με έναν από τους τρεις κατηγορουμένους για τη δολοφονία του παιδιού τους. 

Η δίκη του ανήλικου έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Στη δίκη, μάλιστα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι σκοπός του ίδιου και των δυο συγκατηγορουμένων του, οι οποίοι αναμένεται σύντομα να καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ήταν να κλέψουν τον νεαρό Νικόλα και όχι να τον σκοτώσουν. Μιλώντας για το ρόλο του ο 17χρονος ισχυρίστηκε ότι τη στιγμή που ο 25χρονος έπεφτε στον γκρεμό, ο ίδιος έψαχνε την τσάντα της κοπέλας του θύματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης έπαιξε η κατάθεση της φίλης του 25χρονου από την Πορτογαλία, η οποία ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας του.

Μάρτυρες «κλειδί» θεωρήθηκαν και δυο νεαρές Γερμανίδες, οι οποίες -όπως υποστηρίξαν λίγες ημέρες πριν το μοιραίο τέλος του 25χρονου και ενώ έκαναν διακοπές στη χώρα μας- δέχτηκαν επίθεση από τους τρεις κατηγορούμενους, τους οποίους μάλιστα κατάφεραν να φωτογραφίσουν. Οι δυο Γερμανίδες επέστρεψαν στην Ελλάδα για να καταθέσουν στο δικαστήριο, καθώς οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ήταν εκείνες που βοήθησαν να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης και στη σύλληψη των κατηγορούμενων. 

δίκηΦιλοπάππουδολοφονία