Ελλάδα|06.09.2021 18:31

Μίκης Θεοδωράκης: Παράταση κατά μία ώρα στο λαϊκό προσκύνημα

Newsroom

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρίσκεται, από το μεσημέρι της Δευτέρας, 6 Σεπτεμβρίου, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη. Η σορός τίθεται σε λαϊκό προσκήνυμα προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Εξαιτίας της καθυστέρησης στην έναρξη το ΚΚΕ ανακοίνωσε, το απόγευμα της ίδιας μέρας ότι θα υπάρξει παράταση κατά μία ώρα του λαϊκού προσκυνήματος, το οποίο θα πραγματοποιείται ως τις 20.00. 

«Το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη, θα παραταθεί για μία ώρα σήμερα, λόγω της καθυστέρησης της έναρξης, έως τις 20.00», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Συγκίνηση και δέος για τον μεγάλο συνθέτη - Πλήθος κόσμου στο σημείο προκειμένου να τον αποχαιρετήσει 

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από κάθε γωνιά της χώρας έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη, τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη που έφυγε από τη ζωή, καθιστώντας την Ελλάδα φτωχότερη. Όλοι, αυθόρμητα και βαθιά συγκινημένοι αφήνουν ένα λουλούδι στο φέρετρό του φωνάζουν σύσσωμοι «Αθάνατος». Άλλοι με μουσικά όργανα στα χέρια τραγουδούν με δέος τα κομμάτια που ο ίδιος δημιούργησε και άφησε στην ιστορία. Οι στιγμές θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων μας.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη τίθεται από το μεσημέρι της Δευτέρας σε λαϊκό προσκήνυμα προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποτίσει φόρο τιμής. 

Σήμερα, Δευτέρα, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τις 20.00 Την Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Εκεί, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία. 

Όλες οι ειδήσεις

Μίκης Θεοδωράκης - Λαϊκό προσκύνημα: Συγκίνηση και δέος για τον μεγάλο συνθέτη

Κορονοϊός: 1.765 κρούσματα, 47 θάνατοι, 379 διασωληνωμένοι

Καρδίτσα: Ποινική προκαταρκτική έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Koρονοϊός: 383 σε Αττική, 204 σε Θεσσαλονίκη - Η κατανομή

Mad Clip κηδεία: Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» στον τράπερ

κηδείασορόςΚΚΕΜίκης Θεοδωράκης