Ελλάδα|06.09.2021 22:10

Κορονοϊός: Καταγγελίες από γιατρούς για πλαστά πιστοποιητικά - 200 ευρώ η ταρίφα

Newsroom

Τις πιέσεις που δέχονται δεκάδες γιατροί και υγειονομικοί υπάλληλοι για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης κορονοϊού ή εμβολιασμού κατήγγειλε τη Δευτέρα η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου. 

H ίδια ανέφερε ειδικότερα μιλώντας στον maxfm της Πάτρας πως «υπάρχει πίεση σε γιατρούς και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και πλαστά θετικά τεστ για να αποφύγει κάποιος τον εμβολιασμό». Όπως εξήγησε, «τα κέντρα διενεργούν τα τεστ κορονοϊού και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής».

Η ταρίφα των 100 - 200 ευρώ για ψεύτικο πιστοποιητικό

Η κυρία Μαστοράκου σχολίασε πως τα παραπάνω έχουν «καταγγελθεί από γιατρούς» και όπως χαρακτηριστικά είπε «μιλάμε για 100-200 ευρώ για την έκδοση ψευδούς θετικού τεστ, ώστε να βγει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφεύγεται ο εμβολιασμός για έξι μήνες».

Σημείωσε μάλιστα πως η πίεση είναι πολύ μεγάλη και ίσως κάποιος γιατρός να έχει ενδώσει: «Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων».

Μιλώντας αργότερα στον ΣΚΑΙ, η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι αυτές οι πιέσεις εντάθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ότι γίνονται τηλεφωνικά όποτε δεν είναι καταγεγραμμένες. Μάλιστα, τόνισε ότι η πίεση είναι μεγάλη και συντεταγμένη και ότι γι αυτό αναφέρεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια.

Όπως εξήγησε αυτά τα άτομα παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιαστικές γραμμές ή δομές που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test όπως φαρμακεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και ζητούν τηλεφωνικά να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακού ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποια αμοιβής.

Όλες οι ειδήσεις

Τσίπρας στο OPEN: Ο Μητσοτάκης σε vertigo – Η κυβέρνηση σε αποδρομή

Μίκης Θεοδωράκης - Συγκινεί συνεργάτης του στο ethnos.gr: Sempreviva από τα Κύθηρα για την αθανασία

Εμβόλιο: Τρίτη δόση για 285.000 πολίτες από τις 14 Σεπτεμβρίου

Καφές - φαρμάκι στα 2,5 ευρώ, ποιες οι αυξήσεις τιμών στα προϊόντα

Mad Clip κηδεία: Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» στον τράπερ

εμβολιασμόςυγειονομικοίκαταγγελίαπλαστό πιστοποιητικόΚορονοϊός