Ελλάδα|08.09.2021 16:22

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινητικά φωτογραφικά στιγμιότυπα στη Μητρόπολη

Newsroom

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πλήθος κόσμου και η πολιτική ηγεσία της χώρας χαιρέτησαν για τελευταία φορά τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, λίγες στιγμές πριν η σορός του μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Στις 15.00 ακριβώς ξεκίνησε με τρισάγιο, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου η τελετή αποχαιρετισμού του κορυφαίου δημιουργού, στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών και στη συνέχεια ακολούθησαν οι επικήδειες ομιλίες από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε στη Μητρόπολη λίγο πριν της 15:00 κρτώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο, το οποίο εναπώθεσε πάνω στο φέρετρο, ενώ κατά τη διάρκεια της αποχαιρετηστήριας ομιλίας της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δάκρυσε, όταν απηύθυνε το ύστατο χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη.

Σον Ναό βρέθηκαν  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι βουλευτές του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης, ο Γιάννης Γκιόκας, η Αλέκα Παπαρήγα και το μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ, Νικος Σοφιανός, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Όλγα Γεροβασίλη,η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάνα Βαρδινογιάννη και πρέσβεις ξένων χωρών. 

Eurokinissi

Χιλιάδες έξω από τη Μητρόπολη για το ύστατο χαίρε

Πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για το ύστατο χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη. Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης ο κόσμος αποχαιρετούσε τον κορυφαίο δημιουργό φωνάζοντας «αθάνατος». Παρά τη βροχή, ο κόσμος δεν σταματά να τραγουδά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και να στέκεται με συγκίνηση έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Eurokinissi

Από το πρωί της Τετάρτης κόσμος όλων των ηλικιών, «επώνυμοι» αλλά και λαϊκοί άνθρωποι τα βάσανα και τους καημούς των οποίων εξέφρασε μέσα από το έργο του ο μεγάλος συνθέτης γεμίζουν την περιοχή του Συντάγματος για να φτάσουν στη Μητσρόπολη Αθηνών και πουν το τελευταίο αντίο στον δικό τους Μίκη.

Μαζί και αρκετές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου, όπως ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, η Μαρίζα Κωχ, η Τατιάνα Τσανακλίδου, η αδερφή του Μάνου Ελευθερίου (Λίλη), ο γιος του Γρηγόρη Μπιθικώτση (Γρηγόρης), ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. 

Eurokinissi

Απούσα η Μαργαρίτα Θεοδωράκη από την κηδεία;

Δίπλα στο φέρετρο βρισκόταν κατά τη δι΄ρεκια της τελετής και των ομιλιών που ακολούθησαν η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως η κόρη του σπουδαίου μαςμουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη δεν φάνηκε σε κανένα από τα τηλεοπτικά και φωτογραφικά πλάνα να κάθεται μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. 

Eurokinissi
Eurokinissi

Όλες οι ειδήσεις

Μίκης Θεοδωράκης: Το ύστατο χαίρε στον κορυφαίο συνθέτη

Βουλή: «Θρίλερ» με τους ανεμβολίαστους βουλευτές - Πέντε επιμένει ο Τασούλας, εννιά είναι υποστηρίζει ο Κεγκέρογλου

Παραιτείται ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την ΕΠΟ

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Aνησυχία για την Εύβοια

Σάλος στην Κύπρο: Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τους καθηγητές να σκίσουν σελίδα βιβλίου

ΚρήτηΧανιάκηδείαΜίκης ΘεοδωράκηςταφήΜητρόπολη Αθηνών