Ελλάδα|22.01.2019 20:50

Αριστείδης Φλώρος: Στην εισαγγελία όσοι έδωσαν τα «πιστοποιητικά αναπηρίας»

Newsroom

Περισσότερα από 15 πρόσωπα, που έχουν μπει στο στόχαστρο της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, κατά τη διάρκεια της έρευνας για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου καλούνται να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου. 

Η αποφυλάκιση λόγω αναπηρίας του 39χρονου καταδικασμένου έβγαλε όμως και ένα ακόμη «κουκί», αφού εντόπισε άλλη μία αποφυλάκιση ενός ισοβίτη που κατηγορείτο για ανθρωποκτονία.

Η έρευνα των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς, που κράτησε αρκετούς μήνες έφθασε στο τέλος της, εντοπίζοντας ενδείξεις εμπλοκής συγκεκριμένων προσώπων, μεταξύ των οποίων και ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της Energa-Hellas Power και την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου.

Θα περάσουν το κατώφλι της εισαγγελίας

Τις επόμενες ημέρες οι εμπλεκόμενοι, όπως όλα δείχνουν, θα περάσουν το κατώφλι της εισαγγελίας για να ζητήσουν προθεσμία, προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Η υπόθεση έφθασε στα χέρια της δικαιοσύνης όταν τον περασμένο Αύγουστο ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίστηκε με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, προσκομίζοντας στο δικαστικό συμβούλιο βεβαίωση του ΚΕΠΑ, βάσει της οποίας είχε ποσοστό αναπηρίας από διάφορες ασθένειες, που έφθανε το 70%. Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του ο νεαρός επιχειρηματίας γύρισε στη φυλακή. Κι αυτό γιατί έγινε γνωστό ότι τα πιστοποιητικά που προσκόμισε ήταν πλαστά. 

εισαγγελίαΑριστείδης Φλώροςπιστοποιητικά αναπηρίας