Ελλάδα|08.09.2021 22:04

ΣΤΑ.ΣΥ. και Κ.Ο.Α. αποχαιρέτησαν τον Μίκη Θεοδωράκη

Newsroom

Μελωδίες και τραγούδια γνώριμα και αγαπημένα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, ήχησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην καρδιά της πρωτεύουσας, τον σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα». Η Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη «ταξίδεψε» στο δίκτυο των Μέσων Σταθερής Τροχιάς. Ήταν ένα αντίο μουσικό στον κορυφαίο Έλληνα Μουσικοσυνθέτη.

Διερχόμενοι επιβάτες διέκοψαν το καθημερινό, γρήγορο πέρασμά τους από τον σταθμό, κοντοστάθηκαν για λίγα λεπτά και σιγοτραγούδησαν την «Όμορφη πόλη», την «Αγάπη μου», την «Μαργαρίτα μαγιοπούλα», την «Άρνηση» και την «Νύχτα Μαγικιά», τα τραγούδια του Μίκη, ερμηνευμένα από δύο έμπειρους μουσικούς, τον συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη, γνωστό πιανίστα και τραγουδιστή, Βαγγέλη Μπόντα και τον αναγνωρισμένο τσελίστα, Δημήτρη Γούζιο.

Το μουσικό αυτό κάλεσμα ήταν μια πρωτοβουλία των Σταθερών Συγκοινωνιών, που προσέφερε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σηματοδοτώντας έτσι και την έναρξη της μεταξύ τους συνεργασίας.

Η κρατική Ορχήστρα τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος

Μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή ανάμεσα στις εκδηλώσεις μνήμης για την απώλεια του κορυφαίου συνθέτη, έλαβε χώρα στο επίπεδο -1 του σταθμού του ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα, όπου κατόπιν πρωτοβουλίας του Καλλιτεχνικού Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Λουκά Καρυτινού και σε συνεννόηση με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ο κόσμος που περνούσε από τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ συνάντησε σε κλίμα συγκίνησης τον Βαγγέλη Μπόντα στο πιάνο και τα φωνητικά και τον Δημήτρη Γούζιο στο τσέλο, αμφότεροι μέλη της ΚΟΑ, να τραγουδούν μαζί με τον κόσμο τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. 

Όλες οι ειδήσεις

Μίκης Θεοδωράκης: Εθνική υπόκλιση στον μεγάλο συνθέτη - Ξεκίνησε το ταξίδι για την τελευταία του κατοικία

Ράλι Ακρόπολης: Κλειστό το κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παραιτείται ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την ΕΠΟ

Βουλή: «Θρίλερ» με τους ανεμβολίαστους βουλευτές - Πέντε επιμένει ο Τασούλας, εννιά είναι υποστηρίζει ο Κεγκέρογλου

Μίκης ΘεοδωράκηςΚρατική Ορχήστρα ΑθηνώνΣΤΑΣΥ