Ελλάδα|13.09.2021 18:45

Εμβολιασμός: Πιθανή τρίτη δόση και σε υγειονομικούς - Πότε θα μπορούν να την κάνουν

Newsroom

Στη δρομολόγηση της τρίτης δόσης του εμβολιασμού στους ανοσοκατασταλμένους και στην πιθανότητα να χορηγηθεί και σε υγειονομικούς αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου το απόγευμα της Δευτέρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. 

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα ώστε να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου οι ανοσοκατασταλμένοι. Αυτοί που διαμένουν σε δομές και οι άνω των 65 ετών θα λάβουν επίσης τρίτη δόση. Αν εξαιρέσουμε τους ανοσοκαταστελμένους οι υπόλοιπες ομάδες μπορεί να λάβουν την τρίτη δόση 6 - 8 μήνες μετά τον εμβολιασμό, είπε χαρακτηριστικά.

Η Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει όλες τις επιστημονικές μελέτες που αφορούν στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών με τρίτη (αναμνηστική) δόση σε πλήρως εμβολιασμένους υγειονομικούς.

«Είναι κατανοητό ότι η διατήρηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου στο υγειονομικό προσωπικό είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτροπή αφενός της μετάδοσης της ασθένειας στο επαγγελματικό αλλά και το οικογενειακό τους περιβάλλον, αφετέρου για την αποφυγή της περαιτέρω επιβάρυνσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας», υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τι είπε για τον εμβολιασμό των παιδιών

Ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων αποτελεί καθημερινό θέμα συζήτησης, με τη συμμετοχή των παιδιάτρων να κρίνεται κρίσιμη για την ενημέρωση των γονέων. Αυξημένη είναι η κινητικότητα διεθνώς για τις μικρότερες ηλικίες. Η ίδια επισήμανε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι κλινικές μελέτες για τους εμβολισμούς παιδιών ακόμη και σε μικρότερες ηλικίες (5-11 ετών).

Στη συνέχεια τόνισε πως οι εμβολιασμοί πρέπει να συνεχίζονται και να μην αναβάλλονται. Αναφέρθηκε σε μία μελέτη από το Ισραήλ σε σχέση με τους εμβολιασμούς και τις αλλεργίες. Το 98% δεν είχε καμία αντίδραση, το 1% είχε ήπια αντίδραση και το 0.7% είχε μια αναφυλακτική αντίδραση.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 1.608 κρούσματα, 51 θάνατοι, 379 διασωληνωμένοι

Μοντέλο Power of Love: Προφυλακιστέοι η παίκτρια και ο σύντροφός της για την κοκαϊνη

«Μποναμάς» 900 ευρώ για ευάλωτα νοικοκυριά – Ποιοι οι δικαιούχοι

Πρώτο ένσημο: Επιπλέον 100 ευρώ για 6 μήνες στον πρώτο μισθό των νέων - Πότε εφαρμόζεται

Πήλιο: Ψαράς έπιασε στα δίχτυα του νεκρό ψαροντουφεκά και τον έριξε πίσω

Κορονοϊόςυγειονομικοίεμβολιασμόςεμβόλιοδόση