Ελλάδα|15.09.2021 18:13

Φωτιά σε Κάλαμο και Πάρνηθα - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Newsroom

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στην Πυροσβεστική, καθώς φωτιά έκαιγε δύο σημεία της Αττικής και συγκεκριμένα τους πρόποδες της Πάρνηθας, στις Αχαρνές και στον Κάλαμο του Δήμου Ωρωπού. Τα μέτωπα λίγο μετά τις 5 το απόγευμα οριοθετήθηκαν. 

T

Το μέτωπο στον Κάλαμο

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τατλαρτς και στον Κάλαμο Αττικής του Δήμου Ωρωπού. Το μέτωπο δεν έκαψε κοντά σε σπίτια και οι πυροσβεστική εκτίμησε από την αρχή πως θα ελεγχθεί.

Στον Κάλαμο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν εναέριες αλλά και επίγειες δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα ενώ συμμετείχαν από αέρος και 2 αεροσκάφη. 

Η πυρκαγιά στην Πάρνηθα

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην Πάρνηθα η φωτιά ξέσπασε στις Αχαρνές ανάμεσα σε Αγία Παρασκευή και Μπόσκιζα σε σύνορα οικιστικής περιοχής και δασικής έκτασης.  Σύμφωνα με πληροφορίες η εστία της φωτιάς ήταν πάνω από το στρατόπεδο Καποτα, ενώ από την Πυροσβεστική εξέφρασαν από την αρχή αισιοδοξία ότι θα ελεγχθεί.

Στο σημείο επιχείρησαν 35 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 3 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι: Διακοπή στη δίκη - Μετατροπή κατηγορίας θα ζητήσει η κατηγορούμενη

Παγώνη: Απέτυχε το πρόγραμμα εμβολιασμού - Θα γίνουν αρκετές διορθώσεις στα μέτρα

Σταν Γκρίνσμπεργκ: Ο… Ρόμπερτ Ντε Νίρο μετά τους Κλίντον, Μπλερ, Γιάννα Αγγελοπούλου, τώρα παλιός γνώριμος του Μητσοτάκη

Εισφορά αλληλεγγύης: Πόσα κερδίζουν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι μετά το πάγωμα

πυρκαγιάΠάρνηθαπυροσβεστικήφωτιάΚάλαμος