Ελλάδα|23.01.2019 12:42

Μάτι: Έξι μήνες μετά, η φωτιά ακόμα... καίει τους νέους - Το ξέσπασμά τους (vid)

Newsroom

Ξεχασμένοι από Θεό και άνθρωπο δηλώνουν οι άνθρωποι στο Μάτι, που είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται κυριολεκτικά εν μία νυκτί.

Οι νέοι από το Μάτι, έρχονται με βίντεο-γροθιά στο στομάχι και με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από τη φωτιά που άφησε πίσω της 100 νεκρούς ζητούν -δικαίως- απαντήσεις...

Μεταξύ άλλων στο βίντεο αναφέρουν τα εξής: «Χάσαμε τους ανθρώπους μας ενώ όλα έγιναν όπως έπρεπε; Καήκαμε επειδή αψηφήσαμε τη φωτιά;

Πενθούμε γιατί οι δρόμοι ήταν στενοί; Πνίγηκαν άνθρωποι γιατί δεν υπήρχαν έξοδοι προς τη θάλασσα;» αναρωτιούνται κι απαντούν με μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν από την πύρινη λαίλαπα, που τραυματίστηκαν βαρύτατα, που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.

«Δεν άκουσα πυροσβεστική και αστυνομία. Καμία καμπάνα δεν χτύπησε για να ενημερώσει κανένα. Μέχρι να φτάσω εδώ η μητέρα μου είχε καεί» εξομολογείται συγγενής θύματος.

Επιζήσας τονίζει: «η φωτιά με εγκλώβισε 1,5 ώρα στο σπίτι. Καλούσα πυροσβεστική και αστυνομία. Ευτυχώς δεν μου απάντησαν γιατί θα με είχαν στείλει όπως τους άλλους 100».

πυρκαγιάφωτιάΜάτι