Ελλάδα|21.09.2021 15:01

Εμβολιασμός: Τον Οκτώβριο από ιδιώτες παιδιάτρους - Θα εμβολιάζουν και μέλη της οικογένειας

Newsroom

Στις αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από τους ιδιώτες παιδιάτρους, με απώτερο σκοπό να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας αλλά και η θωράκιση των ίδιων των παιδιών.

Το διάστημα αυτό καταρτίζονται οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες για την παραλαβή των εμβολίων στα ιατρεία τους και την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Δυνατότητα για εμβολιασμό σε όλα τα μέλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παιδίατροι θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζουν όχι μόνο τα ίδια τα παιδιά αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον τους. Δηλαδή, αν κάποιος από τους γονείς είναι ανεμβολίαστος ή αν κάποιο από τα μεγαλύτερα αδέρφια άνω των 16 ετών δεν έχει εμβολιαστεί μπορεί να το κάνει στον παιδίατρο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Η αμοιβή των παιδιάτρων θα είναι 20 ευρώ ανά εμβολιασμό και θα γίνεται από τον ΕΟΠΥΥ, δεν θα επιβαρύνονται οι γονείς. Ο εφοδιασμός τους με τα εμβόλια mRΝΑ θα γίνεται εφόσον προγραμματίσουν τουλάχιστον έξι συνεχόμενα ραντεβού για εμβολιασμό -όσες και οι δόσεις που περιέχει κάθε φιαλίδιο του σκευάσματος Pfizer.

Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 15,7% των εφήβων ηλικίας 12-14 (56.000 παιδιά) χρόνων και το 28,7% εκείνων ηλικίας 15-17 χρόνων (98.000), δηλαδή 155.000. Συνολικά οι ιδιώτες παιδίατροι είναι περίπου 3.500, ενώ στα ιατρεία τους διενεργείται το 75% των εμβολιασμών του εθνικού προγράμματος που αφορά τους ανηλίκους.

Όλες οι ειδήσεις

ΕΝΦΙΑ: Έτσι θα πληρωθεί ο φόρος φέτος - Τι ισχύει με τις δόσεις

Εμβολιασμός: Όλο και πιο κοντά η τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό – Οι θέσεις των ειδικών

Βουλή: Με τροπολογία νομοθετούνται τα 50gb για τους νέους που θα εμβολιαστούν

Επίσκεψη σε οδοντίατρο με rapid test για εμβολιασμένους, με μοριακό για ανεμβολίαστους

ΗΠΑ: Έφιπποι συνοριοφύλακες κυνηγούν Αϊτινούς μετανάστες στον Ρίο Γκράντε

εμβόλιοΚορονοϊόςεμβολιασμόςπαιδιάπαιδίατροι