Ελλάδα|24.09.2021 13:28

Φωτιά Κάρπαθος: Δεύτερη πυρκαγιά στο νησί - Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Newsroom

Δύο πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στο νησί της Καρπάθου το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Αγριόλακκος ενώ νωρίς το πρωί εκδηλώθηκε και δεύτερο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Σταυρί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ισχυροί μια φτάνουν ακόμα και τα 7 μποφόρ, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται . Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φωτιές δεν απειλούν σπίτια μέχρι στιγμής και καίνε χαμηλή βλάστηση.

Στις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Κάρπαθο, στην περιοχή Αγριόλακκος χθες το απόγευμα και στην περιοχή Σταυρί τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 Ε/Π και 2 Α/Φ.

Επίσης με Ε/Π του Π.Σ. θα μεταβεί μια (1) ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ καθώς και ακτοπλοϊκώς 13 πυροσβέστες με πέντε (5) οχήματα από τη Κρήτη καθώς και 10 πυροσβέστες με τέσσερα (4) οχήματα από τη Ρόδο. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όλες οι ειδήσεις

ΔΕΗ: Οι λεπτομέρειες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου

Φωτιά τώρα στα δάση για πρόληψη πυρκαγιάς: Πρόβα τζενεράλε στη Χίο για τη μέθοδο και στην Ελλάδα

«Ανθούν» στο Διαδίκτυο σελίδες με παράνομες υπηρεσίες παρακολούθησης

Η ανηφόρα των τιμών και η «ασφυξία» των μικρομεσαίων: Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και οι αντιδράσεις

φωτιάπυρκαγιέςΚάρπαθος