Ελλάδα|28.09.2021 13:01

Κρήτη: Βαθιά συγκίνηση στην κηδεία του εργάτη που έχασε τη ζωή του στον σεισμό

Newsroom

Το μεσημέρι της Τρίτης πρόκειται να γίνει η κηδεία του Ιάκωβου Τζαγκαράκη, του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από τρούλο εκκλησίας μετά τον σεισμό που ταρακούνησε την Κρήτη και ειδικά το Αρκαλοχώρι.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 3 μετά το μεσημέρι, στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, στη Μάρθα Βιάννου, το χωριό από όπου καταγόταν ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης.

Ο εκλιπών ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στην περιοχή της Βιάννου, ενώ διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς ως παράγοντας της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Πατούχας και τελευταία της ομάδας Πήγασος. Παράλληλα ήταν δραστήριος και σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό.

Η συνδρομή στο ποδόσφαιρο της Κρήτης

Με συγκινητικές ανακοινώσεις τους οι ομάδες του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου αποχαιρέτησαν τον άτυχο εργάτη. «Το τοπικό ποδόσφαιρο πενθεί για τον θάνατο ενός εκλεκτού μέλους του, του Ιάκωβου Τζαγκαράκη, που έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί κατά τον σεισμό που έπληξε το Ηράκλειο.

Ο άτυχος Ιάκωβος Τσαγκαράκης έχασε τη ζωή του ενώ εκτελούσε εργασίες στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι. Κατά την πολυετή ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, υπήρξε ποδοσφαιριστής του Πατούχα, διετέλεσε επί πολλά χρόνια παράγοντας στην ομάδα της Βιάννου και τα τελευταία χρόνια ήταν ενεργό παραγοντικό στέλεχος του Πήγασου.

Ήταν ένα από τα πιο αγαπητά μέλη της ποδοσφαιρικής οικογένειας του Ηρακλείου. Ο πρόεδρος Νίκος Τζώρτζογλου και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του για τον τόσο άδικο χαμό του. Καλό ταξίδι Ιάκωβε…», αναφέρει η ΕΠΣΗ.

Το τάμα της μητέρας

Ο 62χρονος είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Προφήτη Ηλία και εδώ και καιρό, όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, αναζητούσε τρόπους για την αναστήλωσή του, καθώς επρόκειτο για ένα ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό μνημείο της περιοχής.

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέας, η σχέση του αυτή με τον Προφήτη Ηλία ξεκινά από την μητέρα του 62χρονου, που τον είχε τάξει στο παρελθόν. Αυτό το τάμα κρύβεται πίσω από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειχνε για την αποκατάσταση της μικρής εκκλησίας ο 62χρονος, για τον οποίο η μοίρα είχε επιφυλάξει άσχημο παιχνίδι, καθώς έμελλε να είναι και η αιτία για τον άδικο και πρόωρο χαμό του.

Όλες οι ειδήσεις

Γεννηματά στο OPEN: Αν δεν είχε δημιουργηθεί το ΚΙΝΑΛ, σήμερα δεν θα υπήρχε ΠΑΣΟΚ

Belhara: Πότε θα παραδοθεί στην Ελλάδα η πρώτη φρεγάτα

Σεισμός στην Κρήτη: Υπάρχει ανησυχία και για τη Θήβα; Διχογνωμία σεισμολόγων

Μητσοτάκης: Η συμφωνία δεν ανταγωνίζεται τη σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ

Ακρίβεια: Νέα μέτρα στο τραπέζι - Επιδότηση φυσικού αερίου και αυξημένο επίδομα θέρμανσης

ΚρήτησεισμόςΑρκαλοχώρικηδείαθάνατος