Ελλάδα|24.01.2019 12:49

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: «Μπαρούτι» μυρίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Μπαρούτι θα μυρίζει το απόγευμα της Πέμπτης το κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού σε σχετικά μικρή απόσταση θα πραγματοποιηθούν τρεις συγκεντρώσεις, με συμμετοχή ατόμων που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και με μέλη αντιεθνικιστικών οργανώσεων.

Ειδικότερα, στις 6:00 το απόγευμα, στο Λευκό Πύργο, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το κάλεσμα απηύθυνε διαδικτυακά ο «Εθνικός Κήρυξ» και απευθύνεται, σε όσους αδυνατούν να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Την ίδια ώρα ακριβώς, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα, στην Καμάρα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέλη αριστερών συλλογικοτήτων. Το κάλεσμα αφορά «τους εργαζόμενους, την νεολαία, και τον λαό της πόλης, σε αντιίμπεριαλιστική, αντιπολεμική, αντιεθνικιστική, διεθνιστική και αντικυβερνητική διαδήλωση».

Τέλος, μισή ώρα μετά, στις 18.30, το ΚΚΕ δίνει ραντεβού στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Λευκός ΠύργοςΘεσσαλονίκηΣυμφωνία των Πρεσπώνσυλλαλητήριο για τη Μακεδονία