Ελλάδα|24.01.2019 16:27

Έκλεισε για μισή ώρα το τελωνείο των Ευζώνων

Newsroom

Για περίπου μισή ώρα απέκλεισαν αγρότες από το Δήμο Παιονίας, άλλες περιοχές του νομού Κιλκίς, αλλά και το νομό Πέλλας, μαζί με μέλη των οικογενειών τους, το τελωνείο των Ευζώνων. Στο σημείο συγκλεντρώθηκαν περίπου 400-500 άτομα, τα οποία κρατούσαν ελληνικές σημαίες και έίχαν αναρτήσει πανό με συνθήματα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι, είχε σημειωθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ αγροτών και δυνάμεων της αστυνομίας, όταν οι πρώτοι συγκεντρώθηκαν σε κοντινή απόσταση από το τελωνείο και επιχείρησαν να το αποκλείσουν. Υπήρξαν διαπληκτισμοί και για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Για αρκετή ώρα ήταν κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το τελωνείο. 

Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος όγκος των αγροτών έχει απομακρυνθεί από το τελωνείο των Ευζώνων. Έχει απομείνει μία μικρή ομάδα, η οποία προτίθεται να παραμείνει στο σημείο, μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόθεση των αγροτών είναι να κλείσουν και πάλι συμβολικά το τελωνείο, όση ώρα διαρκέσουν στη Βουλή η φηφοφορία και η καταμέτρηση.

αγρότες