Ελλάδα|03.10.2021 09:37

Εμβόλιο - Ψαλτοπούλου: Στο τέλος όλος ο κόσμος θα κάνει τρίτη δόση

Newsroom

Την άποψη πως στο τέλος όλος ο κόσμος θα κάνει τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό διατύπωσε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Παθολόγος, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής. Παράλληλα, υποστήριξε πως η 95% όσων πεθαίνουν καθημερινά δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση τόνισε. 

«Ειδικά όσοι έχουν αναπνευστικά έχουν μεγάλο πρόβλημα να πεθάνουν ή να κολλήσουν, και τα άτομα που έχουν καρδιολογικό πρόβλημα θα νοσήσουν βαρύτερα και έχουν μεγάλο πρόβλημα να πεθάνουν από τον κορονοϊό» ανέφερε ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης. 

Μπορούμε να κάνουμε τρίτη δόση και αντιγριπικό ακόμα και την ίδια μέρα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, υποστήριξε. 

Με την τρίτη δόση, πρόσθεσε, οι ανοσοκατεσταλμένοι και τα ηλικιωμένα άτομα θα έχουν πολύ μεγαλύτερη προστασία από τον κορονοϊό.  

Για όσους έκαναν τα δυο εμβόλια και μετά νόσησαν η επιδημιολόγος σημείωσε ότι το πιθανότερο είναι πως δεν χρειάζεται τρίτη δόση, γιατί η νόσος βοηθάει πολύ να αυξήσεις την αντισωματική σου απάντηση. «Τουλάχιστον ας περάσουν 6 μήνες από τη νόσηση για να δούμε τα αντισώματα αν χρειάζεται. Δεν μπορεί να σου κάνει κάτι κακό, αλλά μπορεί να μην είναι ακριβώς χρήσιμο». 

Όλες οι ειδήσεις

Πανεπιστήμια: Δεν θα ξεκινήσει τη Δευτέρα η ακαδημαϊκή χρονιά για όλα τα ΑΕΙ

Παρελάσεις 28 Οκτωβρίου: Δεύτερες σκέψεις από κυβέρνηση - Επιφυλακτικοί οι ειδικοί

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Η Κεντρική Επιτροπή αποφασίζει για κάλπες - Σε θέση μάχης οι υποψήφιοι

Χαρισματικά παιδιά: Αναζητώντας τους Έλληνες Αϊνστάιν στα σχολεία

Κορονοϊόςεμβόλιοαντιγριπικό εμβόλιο