Ελλάδα|06.10.2021 12:46

Yγειονομική βόμβα στις Σέρρες διαπιστώνει ο δήμαρχος - Έκκληση για μέτρα

Newsroom

Πολίτες από όμορους νομούς (Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Δράμας) που βρίσκονται στο κόκκινο και βρίσκονται σε ισχύ περιοριστικά μέτρα, ταξιδεύουν στις Σέρρες για διασκέδαση με αποτέλεσμα να κοκκινίσει και αυτή επιδημιολογικά, αν και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα μέχρι στιγμής.  

«Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται θυμίζει σαν φάρσα είχαμε την ίδια κατάσταση και πέρσι» είπε στο OPEN ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε: «Είχαμε μια μεγάλη έξαρση κρουσμάτων στην περιοχή εξαιτίας μιας διαφορετικότητας που υπήρχε εδώ σε σχέση με τις όμορες περιοχές». 

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος οι Σέρρες ήταν πράσινες, οι υπόλοιπες περιοχές ήταν κόκκινες με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ροή ανθρώπων στην περιοχή μας για διασκέδαση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πέρσι δύο μήνες τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο να έχουμε μια μεγάλη υγειονομική περιπέτεια. «Φέτος όλες οι γύρω περιοχές μας να έχουν κατηγορία 4 και μεις να μην έχουμε κανένα περιορισμό με αποτέλεσμα να γίνεται ότι έγινε πέρσι». 

Από την προηγούμενη βδομάδα η δημοτική αρχή πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, εξηγώντας αφού η κατάσταση είναι δύσκολη «θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το διακύβευμα είναι μεγάλο. Δε θα πρέπει να μας ενδιαφέρει το πρόσκαιρο κέρδος των λίγων αλλά θα πρέπει να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και για αυτό οι έλεγχοι ήταν ενδελεχής και τακτικοί με περισσότερα συνεργεία το βράδυ».

Οριζόντια μέτρα

Ωστόσο, όπως είπε ο δήμαρχος αυτό δε φτάνει. Απαιτείται οριζοντιοποίηση  των μέτρων. «Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να υπάρχει μια οριζοντιοποίηση είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Και αυτό που εξετάζει η Πολιτεία να υπάρχει μια κανονικότητα προς τους εμβολιασμένους νομίζω ότι το μέτρο αν οριζοντοποιηθεί θα κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση» 

Στο μεταξύ χαμηλή παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη στην Π.Ε. Σερρών και κυμαίνεται στο 45%, παρά τις καμπάνιες και την ενημέρωση που γίνεται. «Υπάρχει μια υγειονομική βόμβα την οποία θα τη βρούμε μπροστά μας».

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Κανονικότητα για εμβολιασμένους - Lockdown για ανεμβολίαστους

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα δεν κλείνει με τη διαγραφή Μπογδάνου

Πεύκη: Εμπρησμός στο αυτοκίνητο της Ελένης Ζαρούλια τα ξημερώματα

Καιρός: Σημαντική επιδείνωση και κακοκαιρία διαρκείας – Πρόγνωση Μαρουσάκη

ΚορονοϊόςεμβολιασμόςμέτραδιασκέδασηΣέρρες