Ελλάδα|08.10.2021 14:20

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας: Δύο τραυματίες έπειτα από καταδίωξη

Newsroom

Άγριο σκηνικό έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας λίγο πριν τις 9 το πρωί της Παρασκευής, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να σταμάτησαν για έλεγχο διερχόμενο όχημα στην οδό Μάρνης, καθώς ο οδηγός του ήταν ύποπτος για κλοπή του αυτοκινήτου. Όμως ο δράστης όχι μόνο δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών αλλά επιτάχυνε και εμβόλισε μία μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ. Στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη με πυροβολισμούς, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Ο αστυνομικός που ήταν πάνω στην μηχανή που εμβολίστηκε, για να μην πέσει στο έδαφος, γατζώθηκε στο καπό του αυτοκινήτου και τελικά τραυματίστηκε ελαφρά στα χέρια και στα πόδια. Όμως, ούτε αυτό σταμάτησε τον δράστη ο οποίος επιτάχυνε. Ακολούθησε καταδίωξη με πυροβολισμούς κατά του αυτοκινήτου μέχρι να ακινητοποιηθεί ο δράστης.

Όπως μετέδωσε το OPEN, τελικά το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα παρακάτω, ενώ μία από τις σφαίρες τραυμάτισε τον 35χρονο άνδρα στο πόδι. Αφού συνελήφθη, εκείνος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του. O αλβανικής καταγωγής οδηγός του οχήματος έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για υποθέσεις κλοπών και για υποθέσεις ναρκωτικών.

Eurokinissi

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Διπλασιάζεται η έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος, διευρύνεται το επίδομα θέρμανσης – Όλες οι ανακοινώσεις

Κέντρο της Αθήνας: Αυτοκίνητο εμβόλισε περιπολικό – Πυροβολισμοί από τον αστυνομικό

Live η πορεία της κακοκαιρίας «Αθηνά»: Έρχονται καταιγίδες και στην Αττική

Νέα μέτρα – Επίδομα θέρμανσης: Νέα κριτήρια και ποσά – Δείτε παραδείγματα

Επαναπροωθήσεις: Ελλάδα και άλλες 11 χώρες προωθούν νομιμοποίηση - Έρευνα ζητά η Κομισιόν

δράστηςπυροβολισμοίαστυνομία