Ελλάδα|08.10.2021 21:00

Θεσσαλονίκη: Τι απαντάει ο διοικητής του νοσοκομείου «Γεννηματάς» στην καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Γεννηματάς» στη ΘεσσαλονίκηΓιώργος Κούτρας, υποστηρίζει ότι η καταγγελία για από μέρους του σεξιστική και απότομη συμπεριφορά έγινε για λόγους εκδίκησης. 

Την καταγγελία έκανε η υποδιευθύντρια και άλλες τρεις εργαζόμενες στο νοσοκομείο και, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος, ο λόγος είναι ότι προχώρησε σε δύο προκαταρκτικές εξετάσεις - η μία (την 1η Οκτωβρίου) για την ύπαρξη περίπου 10.000 μασκών στην αποθήκη του νοσοκομείου, την οποία ο κ. Κούτρας αγνοούσε, και η δεύτερη για μία θετική γνωμάτευση του νομικού τμήματος του «Γεννηματάς», που δεν έφτασε ποτέ στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του εξαιτίας της πολύ κακής συνεργασίας που είχε με τον διοικητή της Γ' Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτη Μπογιατζιδη, καθώς και με υφισταμένούς του στο νοσοκομείο, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, παίρνουν εντολές από τον ΥΠΕαρχη, παρακάμπτοντάς τον.

Για εκδικητικούς λόγους η καταγγελία

Μάλιστα, υποστήριξε ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά που υποβάλλει την παραίτησή του τους τελευταίους μήνες αφού, για πρώτη φορά, την υπέβαλλε στις 18 Αυγούστου, παρότι αυτή δεν έγινε δεκτή. 

«Βρέθηκαν περίπου 10.000 μάσκες, οι οποίες τιμολογήθηκαν στις 31 του περασμένου Δεκεμβρίου, αλλά παραδόθηκαν σε εμάς τον Ιούνιο. Τον Δεκέμβριο οι τιμές τους ήταν σαφώς υψηλότερες από αυτές του Δεκεμβρίου. Έτσι, προχώρησα σε προκαταρκτική εξέταση. Προχώρησα και σε μία δεύτερη, επειδή για προμήθεια αντιδραστήρων δεν έφτασε ποτέ στο διοικητικό συμβούλιο η θετική γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας. Η καταγγελία σε βάρος μου από τέσσερις εργαζόμενες, για σεξιστική και απότομη συμπεριφορά έγινε σαφέστατα για εκδικητικούς λόγους, ώστε να μην προχωρήσουν οι προκαταρκτικές εξετάσεις. Μάλιστα, ο κ. Μπογιατζίδης δε με ενημέρωσε ποτέ για την καταγγελία. Υπέβαλα την παραίτησή μου στην κ. Γκάγκα και θα ασκήσω κάθε νόμιμο ένδικο μέσο», ανέφερε ο κ. Κούτρας.

Όλες οι ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Γεννηματάς» μετά τον σάλο για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Αφγανιστάν: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή έκρηξη στην πόλη Κουντούζ

Pandora Papers: Οι αποκαλύψεις που «καίνε» συνεργάτες του Ερντογάν

Greek Mafia: Νεκρή η σημαντικότερη προστατευόμενη μάρτυρας Λίτσα Βλαστού

Νικ Κύργιος: Άγριος καυγάς με τη σύντροφό του για απιστία - Παρενέβη η αστυνομία

Καιρός: Live χάρτης - Πού θα «χτυπήσει» το Σάββατο η κακοκαιρία Αθηνά

Θεσσαλονίκηπαραίτησησεξουαλική παρενόχλησηΝοσοκομείο Γεννηματάς