Ελλάδα|09.10.2021 09:39

Πειραιάς: Ανοίγει ο δρόμος για τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων

Σοφία Φασουλάκη

Ένα χρόνιο αίτημα και μια χρονιά παθογένεια φαίνεται ότι βρίσκει λύση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε στην ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων  τη μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά που σήμερα στεγάζονται σε πολύ παλιά κτίρια, μάλιστα το Διοικητικό Πρωτοδικείο στεγάζεται σε ..πολυκατοικία.

Υπερσύγχρονο κτίριο για τις ανάγκες των Δικαστηρίων του Πειραιά

Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Τσιάρας αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης η διακήρυξη του ΤΑΧΔΙΚ για την αγορά ενός συγχρόνου και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. προκειμένου να στεγαστούν όλα τα δικαστήρια και οι Δικαστικές Υπηρεσίες του Πειραιά. Το κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά  θα μπορεί να υποστηρίξει τις νέες ψηφιακές δυνατότητες της δικαιοσύνης. Εξάλλου, η συγκέντρωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ένα κτίριο θα  συμβάλλει στη δημιουργία ενός νέου πόλου , τόσο από χωροταξική όσο και από οικονομική άποψη, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η βιώσιμη επιχειρηματικότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 

Μετά από σειρά συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Πειραιά (δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους, δημοτική αρχή) και με την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο μπορούσε να συμβάλει στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος, όπως ανακοίνωσε ο  Υπουργός Δικαιοσύνης ,αποφασίστηκε η λύση της άμεσης αγοράς από το ΤΑΧΔΙΚ με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ενός κτιρίου 30.000 περίπου τ.μ. ικανού να ανταπεξέλθει στην επιτακτική ανάγκη άμεσης και κοινής στέγασης όλων των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Κακοκαιρία Αθηνά – Live χάρτης: Πού αναμένονται καταιγίδες & χαλάζι

ΣΥΡΙΖΑ: «Να γίνει ή να μην γίνει το Συνέδριο» - Το δίλημμα Τσίπρα και οι τελικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σύντομα

Κορονοϊός: Πανδημία και lockdowns αύξησαν τις περιπτώσεις κατάθλιψης και άγχους – Έρευνα του Lancet

Πώς χτυπήθηκε το πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας – Τα σενάρια

δικαστήριοΠειραιάςΚώστας Τσιάρας