• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αυτά είναι τα πρώτα 8 σημεία που θα μπουν οι «έξυπνες» κάμερες στους δρόμους της Αττικής«Είμαι σε απόγνωση»: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφουςΟι αγρότες, απεγνωσμένοι, κλιμακώνουν: Σήμερα οι αποφάσεις - Ανοιχτό ακόμη και το κλείσιμο του λιμανιού ΒόλουΑπίστευτες εικόνες στον Βόλο: Σκάφος του Λιμενικού «σκαρφάλωσε» πάνω στον κυματοθραύστη
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   09.10.2021 06:54
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τι υποστηρίζουν οι δύο απόψεις

ΣΥΡΙΖΑ: «Να γίνει ή να μην γίνει το Συνέδριο» - Το δίλημμα Τσίπρα και οι τελικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σύντομα

Τι υποστηρίζουν οι δύο απόψεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Στιγμιότυπο από το προηγούμενο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Στιγμιότυπο από το προηγούμενο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε τροχιά ημιεπίσημης συζήτησης για το Συνέδριο κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία γνωρίζοντας πως σε άμεσο χρόνο θα πρέπει να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις για το εάν θα διεξαχθεί και πότε ή εάν θα μετακυλήσει τη διεξαγωγή του για το διάστημα μετά τις εθνικές εκλογές.

Κατά πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει υπό τον Αλέξη Τσίπρα το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος για να πάρει αποφάσεις, ενώ ήδη γίνονται άτυπες επαφές και συζητήσεις της ηγεσίας του κόμματος με στελέχη αλλά και τις επιμέρους ομάδες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ07.10.2021 17:04
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα αλλάξουμε τη Συμφωνία στο άρθρο για τους στρατιώτες έξω από τη χώρα μας
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα αλλάξουμε τη Συμφωνία στο άρθρο για τους στρατιώτες έξω από τη χώρα μας

Οι απόψεις φαίνεται να διίστανται καθώς όσοι επιθυμούν Συνέδριο τώρα, πιστεύουν ότι αυτό θα δημιουργήσει μία νέα δυναμική για το κόμμα ώστε να λειτουργήσει πιο συσπειρωμένο στον δρόμο προς τις κάλπες. Όσοι πάλι προτείνουν μετάθεσή του εκτιμούν πως ένα Συνέδριο ενδέχεται να αναδείξει τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις ακυρώνοντας ουσιαστικά την συνολική προσπάθεια για μία ανοδική πορεία που έχει ως στόχο την πολιτική αλλαγή.

Τι υποστηρίζουν οι δύο απόψεις

Το κρίσιμο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να διεξαχθεί ένα συνέδριο ενωτικό που θα συσπειρώσει την κομματική βάση και δεν θα διογκώσει τις εσωτερικές συγκρούσεις και διαφορές. Κάτι που δύσκολα μπορεί να αποφευχθεί σε μία συνεδριακή διαδικασία όπου αναμετρώνται οι επιμέρους τάσεις και καταγράφονται οι δυνάμεις τους. Ένα συνέδριο τους επόμενους μήνες ενέχει επίσης τον κίνδυνο η Κουμουνδούρου να ασχολείται με τα εσωτερικά της την ώρα που  οι πολιτικές εξελίξεις να εμφανίζουν τέτοια δυναμική που να απαιτούν στοχοπροσήλωση στην αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως συνεκτιμά και τους δύο αυτούς παράγοντες.

Στη συνάντηση των “12” στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη μετά τη ΔΕΘ επιδίωξε να διερευνήσει τις προθέσεις των επιμέρους ομάδων για να κατανοήσει ποιο είναι το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος. Αναφέρθηκε επίσης, στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων που φανερώνουν την φθορά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά για να καταδείξει ότι κάτι έχει αρχίζει να αλλάζει και στην στάση της κοινωνίας και των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση. Επομένως, απαιτείται καθολική επαγρύπνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ενεργοποίηση των κοινωνικών αντανακλαστικών της.

Η πλευρά των διστακτικών στελεχών θεωρεί ότι ούτως ή άλλως ένα συνέδριο αποτελεί μία μάχη μηχανισμών για το ποιος θα ελέγξει το κόμμα και εμφανίζεται απέναντι στην προοπτική της διενέργειάς του πριν από τις εθνικές εκλογές.

Να σημειωθεί βεβαίως ότι το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε τον Οκτώβριο του 2016 κι επιπλέον ότι η ανάδειξη οργάνων μέσα από ένα συνέδριο θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση της διεύρυνσης και της ένταξης των νέων στελεχών στο κομματικό γίγνεσθαι.

Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς

Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Αλέξης Τσίπρας
  • συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr