Ελλάδα|11.10.2021 11:05

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εφετείο

Newsroom

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών για την αυτόαξιολόγηση στις σχολικές μονάδες, με τις διδασκαλικές ομοσπονδίες να αντιδρούν στο μέτρο και να προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Παράλληλα σήμερα εκδικάζεται η έφεση Κεραμέως με την οποία ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση, αλλά και να κριθεί άμεσα εκτελεστέα. Μεγάλες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια αναμένονται και σε πολλές ακόμα  πόλεις της Ελλάδας.

Οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι με το μέτρο της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων τα σχολεία κατηγοριοποιούνται σε «καλά» και «κακά» και υπογραμμίζουν ότι είναι πλέον ανοικτός ο κίνδυνος «λουκέτων».  

«Η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών έχει ως αποκλειστικό στόχο να μεταφερθούν οι ευθύνες του κράτους στους εκπαιδευτικούς και να στοχοποιηθούν τα δημόσια σχολεία και οι εκπαιδευτικοί για τις διαχρονικές ελλείψεις και αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος, που στην ουσία αποτελούν πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων», σημειώνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ υπογραμμίζει ότι «η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης» και τονίζει ότι «για άλλη μία φορά με διαδικασίες fast track που παραβιάζουν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η κυβέρνηση προσπαθεί να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Με 3ωρη στάση στην Αττική από τις 11:30 το πρωί συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ, ώστε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

Η συγκέντρωση των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών, το οποίο συζητά σήμερα την προσφυγή των σωματείων των εκπαιδευτικών κατά της απόφασης για την απεργία τους.

Η Νίκη Κεραμέως κατέθεσε αγωγή κατά της απεργίας αποχής των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, η οποία και εκδικάστηκε την Παρασκευή. Η απόφαση ήταν υπέρ του υπουργείου και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΑΔΕΔΥ, η οποία και μετατράπηκε σε 3ωρη στάση.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις στις 12.00 στα προπύλαια. Διαμαρτύρονται – μεταξύ άλλων – για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την τράπεζα θεμάτων και τα μέτρα προστασίας σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Όλες οι ειδήσεις

Κακοκαιρία Αθηνά – Live χάρτης: Η Εύβοια μετράει πληγές – Πού θα χτυπήσουν καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Αθήνα: Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς – Προσπάθησε να εμβολίσει αστυνομικούς

Το «φλερτ» της κυβέρνησης με το κέντρο και το αντι- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

Κορονοϊός: Αγωνία για τη Βόρεια Ελλάδα μετά την απελευθέρωση από τα μέτρα – Ανησυχία για τις παρελάσεις

Κορονοϊός: Εξελίχθηκε πριν μια 10ετία στο σώμα κινέζου εργάτη ορυχείου; Νέα ανατρεπτική θεωρία

απεργίαεκπαιδευτικοίΝίκη Κεραμέωςαξιολόγησηυπουργείο Παιδείας