Ελλάδα|12.10.2021 17:11

Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το hub της Pfizer

Newsroom

Ο νέος κόμβος της Pfizer που εγκαινίασαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Άλμπερτ Μπουρλά θα στεγάσει το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation  - CDI) και το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.  Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον κ. Μπουρλά στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην ανατολική Θεσσαλονίκη που έχουν έκταση άνω των 9.000 τ.μ. και ενημερώθηκε ότι θα φιλοξενήσουν περίπου 700 εργαζόμενους, ενώ θα λειτουργήσουν ως πρότυπο για τις αντίστοιχες σε Μαδρίτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη. 

Περισσότεροι από 70 Έλληνες επέστρεψαν από το εξωτερικό για να εργαστούν στο hub

Οι περισσότεροι επιστήμονες του κέντρου εργάζονται σε μικρά τμήματα που αποτελούν μέρος μεγαλύτερων ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από την Pfizer σε ολόκληρο τον κόσμο. Με βάση την πορεία στελέχωσης μέχρι σήμερα, οι θέσεις υψηλής εξειδίκευσης της Pfizer στη Θεσσαλονίκη προσελκύουν ταλαντούχους αποφοίτους και επαγγελματίες τόσο από τη χώρα μας όσο και από το εξωτερικό, καθώς ήδη περισσότεροι από 70 Έλληνες επέστρεψαν από το εξωτερικό για να εργαστούν στην πατρίδα τους.

Intime/Αυτό είναι το hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Οι εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας έχουν έκταση άνω των 9.000 τ.μ. και, σε πλήρη ανάπτυξη, θα φιλοξενήσουν περίπου 700 εργαζόμενους (σήμερα πάνω από 500), ενώ θα λειτουργήσουν ως πρότυπο για τις αντίστοιχες σε Μαδρίτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν εντυπωσιακές αίθουσες συσκέψεων με τοιχογραφίες (murals του μαθηματικού και φιλοσόφου Τζορτζ Μπουλ και της Μαρίας Κιουρί, φυσικού και χημικού), αμφιθεατρικά σημεία χαλάρωσης με πουφ, σαλόνια με καναπέδες, αλλά και τεράστιες οθόνες.

Intime/ Αυτό είναι το hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Ο ρόλος του hub 

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation – CDI) αναπτύσσει καινοτόμες ψηφιακές και τεχνολογικές λύσεις που προάγουν την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων και εμβολίων για τους ασθενείς. Παράλληλα προτεραιότητα του Κέντρου αποτελεί η σύναψη ισχυρών συνεργασιών με ταλέντα της ακαδημαϊκής Ελληνικής κοινότητας και τοπικών φορέων του οικοσυστήματος καινοτομίας.

Intime/ Αυτό είναι το hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη


Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών αποτελεί μια κεντρική παγκόσμια πλατφόρμα εδραιωμένη σε όλoν τον παγκόσμιο οργανισμό της Pfizer, εξυπηρετώντας ένα εύρος υπηρεσιών όπως: Oικονομικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Εταιρικού Μετασχηματισμού, Ανθρώπινου Δυναμικού και Υπηρεσίες Προμηθειών.

Intime/ Αυτό είναι το hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Όλες οι ειδήσεις

Σεισμός Κρήτη: Στους δρόμους οι κάτοικοι ενώ σημειώνονται μετασεισμοί - Τι λέει ο Λέκκας

Το ethnos.gr στην Ειδομένη: Αυξημένες μεταναστευτικές ροές, άθλιες συνθήκες διαβίωσης και καταγγελίες για επαναπροωθήσεις από τη Β. Μακεδονία

Σεισμός Κρήτη - Βίντεο: Η στιγμή που έντρομοι οι πολίτες πετάγονται στους δρόμους

Κακοκαιρία Μπαλλος - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Τηλεδιάσκεψη Στυλιανίδη με Περιφερειάρχες

Τροιζηνία - Καθημερινό μαρτύριο ζούσε 13χρονος: Του ζητούσαν λεφτά και του έσπασαν το πόδι

PFIZERΘεσσαλονίκηΚυριάκος ΜητσοτάκηςΆλμπερτ Μπουρλά