Ελλάδα|13.10.2021 20:36

Τουρκία: Persona non grata και ο γνωστός Πόντιος τραγουδιστής Αχιλλέας Βασιλειάδης

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Persona non grata στην Τουρκία θεωρήθηκε και ο γνωστός Πόντιος τραγουδιστής Αχιλλέας Βασιλειάδης, ο οποίος, χωρίς καμία ουσιαστική αιτία, κρατήθηκε για ώρες από το πρωί της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου, από τις τουρκικές Αρχές στο κρατητήριο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, πριν οι γείτονες του επιτρέψουν να πετάξει για Ελλάδα. 

Ο Αχιλλέας Βασιλειάδης πέταξε το πρωί της Τετάρτης μαζί με φίλους του για Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επίσκεψη, κάτι που συνηθίζει να κάνει συχνά, σε περιοχές του Πόντου. Όπως λέει στο ethnos.gr η κόρη του Αχιλλέα Βασιλειάδη, Χριστίνα, η παρέα προσγειώθηκε γύρω στις 11:00 το πρωί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο, οι τουρκικές Αρχές δεν επέτρεψαν στον πατέρα της να εισέλθει στη χώρα.

«Δε γνωρίζουμε το λόγο που δεν του επέτρεψαν να μπει στη χώρα. Απ' ό,τι καταλάβαμε, μόνο στον πατέρα μου από ολόκληρη την παρέα απαγόρευσαν την είσοδο. Μας πήρε τηλέφωνο ο Έλληνας πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος μίλησε μαζί του και μας είπε ότι είναι καλά και ότι στις 7:30 το απόγευμα θα πετάξει από Κωνσταντινούπολη για Αθήνα», λέει στο ethnos.gr η κ. Βασιλειάδου.

Να σημειωθεί ότι τους προηγούμενους μήνες και πάλι χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος οι Τούρκοι απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα και σε άλλους γνωστούς Πόντιους, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών έμειναν ακόμα και για παραπάνω από 24 ώρες, κάτω από δύσκολες συνθήκες, στο κρατητήριο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. 

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες ακόμη και στην Αττική

Ταξί: Τέλος στις παρατάσεις κυκλοφορίας - Ποια δικαιούνται τελευταία

Γλυκά Νερά: Τέλος στα σενάρια - Δεν προέκυψε η εμπλοκή δεύτερου προσώπου στη δολοφονία

Για αυτό το γιγαντιαίο ομοίωμα πατάτας μιλά όλη η Κύπρος - Και υπάρχει λόγος

ΠόντοςτραγουδιστήςΚωνσταντινούποληαεροδρόμιοΤουρκία