Ελλάδα|14.10.2021 10:45

Επίθεση με βιτριόλι: «Θα πεις τώρα την αλήθεια;» - Τα λόγια της Ιωάννας Παλιοσπύρου στην κατηγορούμενη

Σοφία Φασουλάκη

Οι απαντήσεις που περίμενε τόσο καιρό η Ιωάννα Παλιοσπύρου για την επίθεση που υπέστη με βιτριόλι ίσως έρθουν σε λίγη ώρα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου καλείται να απολογηθεί η 36χρονη γυναίκα που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Μετά από αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση της κατηγορουμένης για μετατροπή της κατηγορίας, η Ιωάννα πλησίασε την Έφη Κακαράντζουλα και της είπε: «Θα πεις τώρα την αλήθεια; Να καθίσω να σε ακούσω ή να φύγω;»

Το αίτημα του συνήγορου της 36χρονης

Νωρίτερα ο συνήγορος της 36χρονης είχε υποβάλει γραπτώς στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Το αίτημα της πολιτικής αγωγής για την κλήση δύο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση προτάθηκε από τον Εισαγγελέα να απορριφθεί.

«Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα», σημείωσε ο Εισαγγελέας της έδρας και πρόσθεσε: «το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία».

Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του αιτήματος. 

Η συγνώμη της 36χρονης στην Ιωάννα Παλιοσπύρου - Πώς αντέδρασε η οικογένειά της

«Τη συγνώμη μου για την επίθεση τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου», είπε η 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα ξεκινώντας την απολογία της την Πέμπτη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προκαλώντας τις αντιδράσεις της οικογένειας της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου», σημείωσε αρχικά η 36χρονη. 

Ο αδερφός της Ιωάννας, στο άκουσμα των λέξεων, φώναξε από το ακροατήριο νιάου».

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός live χάρτης – Κακοκαιρία Μπάλλος: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική -Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ: Πέφτουν οι υπογραφές – Κρίσιμες επαφές Δένδια, τα σημεία κλειδιά

Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτει η Έφη Κακαράντζουλα

Υπουργείο Υγείας: Γιατροί, νοσοκομεία και εξετάσεις στον υπολογιστή – Ποιες υπηρεσίες υγείας ψηφιοποιούνται

δικαστηριαεπίθεση με βιτριόλιΙωάννα Παλιοσπύρουαπολογία