Ελλάδα|14.10.2021 16:15

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν πανεπιστήμια και σχολεία - Απίστευτες εικόνες από Φιλοσοφική και Καλών Τεχνών

Newsroom

Τεράστια προβλήματα σε πανεπιστήμια και σχολεία της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Μπάλλος. Βίντεο που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου δείχνουν πλημμυρισμένες τις αίθουσες από πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης χώρας.

Συγκεκριμένα, πλημμυρισμένη είναι η Σχολή Καλών Τεχνών ενώ στη Φιλοσοφική Σχολή νερά στάζουν από το ταβάνι. Σοβαρά είναι τα προβλήματα και στην Γεωπονική Σχολή, όπως δείχνουν τα βίντεο που ανήρτησε στο Twitter, ο λογαριασμός «Φοιτητικός Κόσμος» .

T
T
T

Όπως τονίζει ο λογαριασμός, στο Πάντειο πανεπιστήμιο ο πεζόδρομος της Αλ. Πάντου έχει πλημμυρίσει ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Φυσικό του ΕΚΠΑ

T
T
T

Μαθητές πάνω σε θρανία για να φύγουν από πλημμυρισμένο σχολείο στη Νέα Σμύρνη

Προβληματισμό προκαλεί βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και το οποίο δείχνει παιδιά να περπατούν πάνω σε θρανία για να απεγκλωβιστούν και να φύγουν σώα και αβλαβή από το σχολείο τους στη Νέα Φιλαδέλφεια που έχει πλημμυρίσει από την βροχή.Το σχολείο βρίσκεται στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου.

T

«Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέϊνερ» είπε ο εκπαιδευτικός του σχολείου στο GRTIMES.

«Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε ύψος τους 40 πόντους», είπε ο ίδιος.

«Οι καθηγητές δημιουργήσαμε τη γέφυρα με τα θρανία για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους μαθητές με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Εκτός από το εν λόγω σχολείο, αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα, αλλά και στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κινητοποιήθηκαν συνεργεία και τα νερά ήδη έχουν αντληθεί.

T

Πλημμύρες υπήρξαν και σε υπόγεια, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου σχεδόν πάντα παρουσιάζονται προβλήματα καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν σχεδιαστεί, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Βούρου, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου -οπότε αναμένονται ακόμη πιο ισχυρά καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο- θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Όλες οι ειδήσεις

Κακοκαιρία Μπάλλος – Live χάρτης: Έκκληση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και σχέδια εκκενώσεων

Κακοκαιρία Μπάλλος - Νέα Φιλαδέλφεια: Μαθητές πάνω σε θρανία για να φύγουν από πλημμυρισμένο σχολείο

ΑΠΘ: Ερευνητές ανακάλυψαν νέα κυανοβακτήρια και πέρασαν τον Παύλο Φύσσα και τον Ζακ Κωστόπουλο στην αθανασία μέσω της επιστήμης

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πρώτο... θύμα το τραμ - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Γεωργιάδης: Εταιρεία εμφανίστηκε μόνο για 10 μέρες και έβγαζε οριακή διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση

σχολείαπλημμύρεςκαιρόςκακοκαιρίαπανεπιστήμια