Ελλάδα|19.10.2021 09:39

Θεσσαλονίκη: Μετρούν ακόμη πληγές στη Θέρμη από την υπερχείλιση του Ανθεμούντα

Newsroom

Μετρούν ακόμη τις πληγές στη Θέρμη Θεσσαλονίκης επιχειρήσεις μετά την υπερχείλιση του ποταμού Ανθεμούντα. Σπάνια χειροποίητα περσικά χαλιά που χρονολογούνται από τον προηγούμενο αιώνα, αντίκες και έργα τέχνης περιλάμβανε μεταξύ άλλων μία από τις επιχείρησεις από όπου απεγκλωβίστηκαν την τελευταία στιγμή στη Θέρμη Θεσσαλονίκης οι δύο υπάλληλοι της εταιρίας όταν υπερχείλισε ο ποταμός Ανθεμούντας. 

ethnos.gr

Αντικείμενα υψηλής πολιτισμικής αξίας όπως πίνακες ζωγραφικής γνωστών Ελλήνων και ξένων ζωγράφων όπου φυλάσσονταν σε έκταση 3.000 τ.μ. τα «κατάπιε» το νερό καθώς η στάθμη του έφτασε τα δύο μέτρα και παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών  να απομακρύνουν άμεσα τα νερά, αυτά δεν σώθηκαν. 

Οι δύο υπάλληλοι απεγκλωβίστηκαν την τελευταία στιγμή από όχημα του δήμου Θέρμης.  Όλα ξεκίνησαν όταν μεγάλοι όγκοι φερτών υλικών και κολώνων της ΔΕΗ φράκαραν τη ροή του ποταμού Ανθεμούντα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα. Ο Ανθεμούντας είναι μεγάλο ποτάμι που ξεκινάει από τη Βάβδο της Χαλκιδικής, και φτάνει μέχρι τη θάλασσα και είναι αναγκαία η διαπλάτυνσή του για την αποφυγή νέων καταστροφών σε περίπτωση κακοκαιρίας. Κάτοικοι και επιχειρηματίες περιμένουν την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή από τον δήμο Θέρμης. 

ethnos.gr
ethnos.gr

Όλες οι ειδήσεις

Δημοσκόπηση Alco για OPEN: Μεγάλη αποδοχή της ελληνογαλλικής συμφωνίας, ανησυχία για οικονομία - Σταθερή πρωτιά της ΝΔ

Τρομάζει η ακρίβεια: Νέα μέτρα αναζητά η κυβέρνηση

Κακοκαιρία - Ντάφης στο ethnos.gr: Διπλάσιες οι ακραίες βροχοπτώσεις στην Αττική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το σίριαλ Παπανδρέου οδεύει προς το τέλος

Καιρός: Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

ΘεσσαλονίκηΘέρμηβροχήκακοκαιρίαΜπάλλος