Ελλάδα|24.10.2021 14:18

Εξαφανίστηκαν τα μύδια από τον Θερμαϊκό - Κραυγή αγωνίας από τους καλλιεργητές

Newsroom

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν δεκάδες μυδοκαλλιεργητές του Θερμαϊκού Κόλπου οι οποίοι πλήττονται από τους μαζικούς θανάτους μυδιών εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών στα νερά. Το θέμα φέρνει στο φως η εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει» του OPEN TV.

Χαμένη και η παραγωγή του 2022

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των μυδοκαλλιεργητών που μίλησε στην εκπομπή, το 80 - 85% της πανελλαδικής παραγωγής μυδιού έχει πέσει θύμα της κλιματικής αλλαγής. Σε πολλές περιπτώσεις, το ποσοστό είναι ακόμα πιο υψηλό.

«Τα νερά στον Θερμαϊκό έβρασαν τους καλοκαιρινούς μήνες. Χάσαμε τη μισή παραγωγή του 2021 και αυτή που βάλαμε για το 2022. Οι εξελίξεις σηματοδοτούν το τέλος για 100, 150 οικογένειες, αφού δεν θα υπάρχει παραγωγή για 2 χρόνια», λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μυδοκαλλιεργητές έχουν απευθυνθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία έχει καταγράψει το πρόβλημα. «Ζητάμε να ληφθούν μέτρα ώστε οι παραγωγοί να μπορούν να βιοποριστούν και να καλλιεργήσουμε», συμπληρώνει.

Σημειώνεται ότι το 90% της παραγωγής εξάγεται κυρίως στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Όλες οι ειδήσεις

Πέραμα: Το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης, τα ερωτήματα για τους αστυνομικούς και η παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Γιάννης Οικονόμου στο ethnos.gr: Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αντιπολίτευση με χαρακτηριστικά περασμένου αιώνα

Οι ξεχασμένοι των Γρεβενών - Ένα ντοκιμαντέρ του ΕθνοςTv

Πανελλήνιες 2022: Πώς θα υπολογίζονται τα μόρια για Στρατιωτικές Σχολές, Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία - Παραδείγματα

Alec Baldwin: Στο μικροσκόπιο η παραγωγή της ταινίας Rust – Κενά ασφαλείας και αποχωρήσεις λόγω συνθηκών εργασίας

Θερμαϊκόςπαραγωγήμύδιακλιματική αλλαγή