Ελλάδα|26.10.2021 07:48

Σεισμός στην Αθήνα: Στο ΟΑΚΑ το επίκεντρο - «Πρέπει να ελέγξουμε το ρήγμα», λέει ο Λέκκας

Newsroom

Σεισμός μεγέθους 2,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου, με επίκεντρο το Μαρούσι, αναστατώνοντας τους κατοίκους της Αθήνας. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων.

Σεισμός στο Μαρούσι: Τι λένε οι σεισμολόγοι

Έγινε μάλιστα ιδιαίτερα αισθητός κυρίως στη βορειοδυτική αττική και συγκεκριμένα σε περιοχές όπως το Νέο Ηράκλειο, οι Αχαρνές και η Νέα Φιλαδέλφεια καθώς, σύμφωνα με τον χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στο Μαρούσι, μέσα σε βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

T

Στις πρώτες τους δηλώσεις, οι σεισμολόγοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί. Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε: «Το επίκεντρο ήταν στο ΟΑΚΑ μέχρι το δαχτυλίδι ουσιαστικά. Ήταν ένας σεισμός της τάξεως των 3 βαθμών, ήταν μικρός σεισμός, και με μικρή διάρκεια. Προσπαθούμε να δούμε πoιο ρήγμα τον προκάλεσε. Η περιοχή έχει καλυφθεί από τον οικιστικό ιστό, συνεπώς η παρατήρηση στην επιφάνεια του εδάφους είναι πολύ δύσκολη. Η εστία του σεισμού ήταν στα 5χλμ. Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα».

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Δύσκολος χειμώνας ενόψει - Το «στοίχημα» των παρελάσεων και η… ατομική ευθύνη

Φώφη Γεννηματά: Πανελλήνια θλίψη για το θάνατό της – Την Τετάρτη η κηδεία

Επεισόδια στα Μέγαρα: Τραυματίστηκαν από πέτρες και σκάγια 4 αστυνομικοί

Επίδομα θέρμανσης 2021: Ποσά, δικαιούχοι και χρήσιμες πληροφορίες

σεισμολόγοιΕυθύμιος Λέκκαςσεισμός τώρασεισμός