Ελλάδα|26.01.2019 16:47

ΘΕΣγάλα: Γιατί κάναμε αίτηση πτώχευσης

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ως προσπάθεια ανάκαμψης και αποτροπής της χρεοκοπίας ή κουρέματος των οφειλών προς τους πιστωτές της εταιρείας περιέγραψε την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 ο πρόεδρος του ΘΕΣγάλα, Θανάσης Βακάλης, μιλώντας στο ethnos.gr. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η εταιρεία άμεσα θα προχωρήσει στην κυκλοφορία νέων καινοτόμων προϊόντων στην αγορά, στο πλαίσιο του master plan που θα παρουσιάσει. Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΘΕΣγάλα ήδη βρίσκεται σε επαφή με επιχειρηματίες, ώστε να προχωρήσει σε συνέργειες για νέες επενδύσεις.

Σε ό,τι αφορά το γιατί η εταιρεία προχώρησε στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα, ο κ. Βακάλης τόνισε ότι έγινε στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τους πιστωτές της, τράπεζες και ιδιώτες. Τόνισε μάλιστα ότι η αίτηση κατατέθηκε σε συνεννόηση με τις τράπεζες, στις οποίες η ΘΕΣγάλα οφείλει χρήματα.

«Επιλέχθηκε η λύση του άρθρου 106 για να προστατευθούμε από κακόβουλους πιστωτές. Άλλωστε, ο μόνος κίνδυνος που διατρέχαμε, ήταν από κακόβουλους πιστωτές και από αυτούς, με τους οποίους δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας.Το ΘΕΣγαλα δεν έκλεισε και θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Δεν είμαστε σε κατάσταση χρεοκοπίας και ούτε υπάρχει θέμα κουρέματος. Συνεχίζουμε ακάθεκτα», τόνισε ο κ. Βακάλης.

Ο κ. Βακάλης μίλησε στο ethnos.gr λίγο μετά τη γενική συνέλευση των μελών της εταιρείας, στην οποία και υποστήριξε ότι επικράτησε ενθουσιώδες κλίμα για τις επιλογές της εταιρείας.

ΘΕΣγάλα