Ελλάδα|02.11.2021 15:00

Θεσσαλονίκη: Μαραθωνοδρόμος και αθλήτρια του τριάθλου η άτυχη ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από το φορτηγό

Newsroom

Του Κώστα Ασημακόπουλου

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο αλλά και στην αθλητική κοινότητα ο θάνατος ενός ακόμα νέου ανθρώπου το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη όταν παρασύρθηκε με το ποδήλατο της από φορτηγό.

Πρόκειται για την 42χρονη Δήμητρα Ιορδανίδου γνωστή για τις μεγάλες διακρίσεις που είχε σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ είχε τιμήσει την Ελλάδα και σε κορυφαίους μαραθώνιους του εξωτερικού όπως στο Ναγκάνο και στη Στοκχόλμη.

Το τελευταίο διάστημα είχε αφιερωθεί στο τρίαθλο καθώς εκτός από τις μεγάλες αποστάσεις αγαπούσε το ποδήλατο και μάλιστα είχε εξαιρετικές επιδόσεις.

Ως αθλήτρια του στίβου υπήρξε αθλήτρια του ΠΑΟΚ, του ΓΑΣ Κουφαλίων, του Ηρακλή και του Τρίτωνα και είχε στο ενεργητικό της εξαιρετικούς χρόνους αλλά και εντυπωσιακά πλασαρίσματα. Είχε κατακτήσει δύο φορές την τρίτη στα πανελλήνια πρωταθλήματα μαραθωνίου δρόμου, ενώ είχε και ισάριθμες τέταρτες θέσεις στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Τι λέει στο ethnos.gr ο πρώην προπονητής της άτυχης αθλήτριας

Η Δήμητρα Ιορδανίδου εργάζονταν στον φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας», ενώ πριν τρία χρόνια είχε χάσει τον αγαπημένο της αδελφό που είχε χτυπηθεί από τον καρκίνο. «Δε μπορούμε να το πιστέψουμε. Είμαστε σοκαρισμένοι. Είμαι αδιανόητο να το δεχτούμε και είναι άδικο να χάνουμε κάθε μέρα έναν άνθρωπο μας στους δρόμους της πόλης μας», είπε στο ethnos.gr πρώην προπονητής της Δήμητρας Ιορδανίδου.

ποδήλατοφορτηγότροχαίοΘεσσαλονίκη