Ελλάδα|08.11.2021 11:03

Κορονοϊός: Γιατί κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι – Το παράδειγμα που έδωσε ο Εξαδάκτυλος

Newsroom

Με ένα παράδειγμα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προσπάθησε να εξηγήσει την κατάσταση σε σχέση με τον κορονοϊό σε όσους δυσπιστούν ή διστάζουν να εμβολιαστούν.

Ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στον Alpha υπογράμμισε πως αυτό που πρέπει να κοιτάμε στα νούμερα, δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά τους σκληρούς αριθμούς. Γιατί, όπως είπε, αν ήμασταν όλοι εμβολιασμένοι θα είχαμε μεν πολλά κρούσματα, αλλά λίγες διασωληνώσεις και πολύ λίγους θανάτους.

Ποιοι είναι οι σκληροί αριθμοί; Ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται στις ΜΕΘ, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς ή πολλοί εν πάση περιπτώσει θα καταλήξουν. Και έδωσε το παράδειγμα που δείχνει γιατί πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, διαφορετικά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας διασωληνωμένος σε 100.000 εμβολιασμένους. Και την ίδια στιγμή, υπάρχει ένας διασωληνωμένος ανά 9.000 ανεμβολίαστους.

«Για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις, θα πρέπει να κοιτάμε τους αριθμούς τους σκληρούς, τους διασωληνωμένους», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος. «Όχι τόσο τα κρούσματα. Γιατί αν είμαστε όλοι εμβολιασμένοι θα είχαμε μεν πολλά κρούσματα, αλλά δεν θα είχαμε επιπτώσεις", ανέφερε αρχικά, στον Alpha, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως «με βάση τους διασωληνωμένους τους σημερινούς, από 100.000 εμβολιασμένους προκύπτει ένας διασωληνωμένος. Και προκύπτει ένας διασωληνωμένος για κάθε 9.000 ανεμβολίαστους... Άρα εκεί είναι το πρόβλημα, στις διασωληνώσεις και στους θανάτους. Όχι στα κρούσματα».

Σημειώνοντας ακόμα ότι «δεν είναι μάταια η προσπάθεια να εμβολιαστεί κανείς τώρα».

Αθανάσιος ΕξαδάκτυλοςΚορονοϊόςεμβολιασμός