Ελλάδα|10.11.2021 20:27

Συμμορία ανηλίκων στον Κολωνό: Συνελήφθη 15χρονος που φέρεται να μαχαίρωσε μαθητή στο ΕΠΑΛ

Newsroom

Συνελήφθη την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου ακόμα ένα μέλος της άγριας συμμορίας ανηλίκων του Κολωνού, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για βίαιες επιθέσεις σε μαθητές μέσα σε σχολεία αλλά και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας με μαχαίρι στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών. Μάλιστα η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση που σημειώνει ότι ο 15χρονος κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της επίθεσης με μαχαίρι.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε στο OPEN η Μίνα Καραμήτρου, ο 15χρονος που συνελήφθη είναι το άτομο που φαίνεται ότι κρατούσε το μαχαίρι στην αιματηρή επίθεση που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία για τον μαθητή. Σύμφωνα με του ρεπορτάζ του OPEN, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του ο νεαρός αντιστάθηκε και γρονθοκόπησε αστυνομικούς.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τα όπλα της συμμορίας

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τα όπλα που χρησιμοποιούσαν οι ανήλικοι αλλά και τα χρήματα που έπαιρναν μετά βίας από τα θύματά τους. Σύμφωνα με τη Μίνα Καραμήτρου, τα μέλη της συμμορίας διατυμπάνιζαν τη δράση τους καθώς ανέβαζαν αυτές της φωτογραφίες στα προφίλ τους στο Instagram.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, σιδερογροθιές, στιλέτα, σουγιάδες, πεταλούδες φαλτσέτες, ξιφολόγχη αλλά και ένα αεροβόλο όπλο για να εκφοβίζουν τα θύματά τους. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ έχουν μεταφερθεί τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, ενώ αναζητούνται ακόμα 10 άτομα. Ένα από αυτά τα άτομα, το οποίο τα μέλη αποκαλούν «Γιούρι», φαίνεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγκληματική δράση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη

Συνελήφθη 15χρονος ο οποίος κατηγορείται ως ο φυσικός αυτουργός της επίθεσης με μαχαίρι, που διαπράχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, για την πλήρη αποδόμηση της συμμορίας ανηλίκων, τρία (3) μέλη της οποίας συνελήφθησαν την 6-11-2021 στον Κολωνό (σχετικό το από 9-11-2021 Δελτίο Τύπου), ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός επιπλέον ανηλίκου, μέλους της ανωτέρω συμμορίας.

Πρόκειται για 15χρονο, ο οποίος κατηγορείται ως ο φυσικός αυτουργός της επίθεσης με μαχαίρι, που διαπράχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου.

Ο 15χρονος εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί στον Κολωνό και παρά τη σοβαρή αντίσταση που προέβαλε ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε επιμελώς κρυμμένος μεταλλικός κόφτης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Σοκαριστικά πλάνα από τη δράση της συμμορίας

Σοκαριστικά πλάνα που κάνουν τον θεατή να ανατριχιάζει από τη δράση συμμορίας παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open την Τρίτη η Μίνα Καραμήτρου. Τα συγκλονιστικά πλάνα, που έχει στα χέρια της η αστυνομία, βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των μελών της συμμορίας. Μεταξύ των εικόνων, που τα μέλη της συμμορίας κρατούσαν στα κινητά τους τηλέφωνα «για παραδειγματισμό των υπολοίπων», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι ίδιοι, είναι και οι άγριοι ξυλοδαρμοί παιδιών αλλά και μία επίθεση με μαχαίρι.  Σκοπός των επιθέσεων ήταν να αρπάξουν το κινητό τηλέφωνο ή ό,τι άλλο είχαν στην τσάντα τους τα ανήλικα θύματα.

Επίθεση με μαχαίρι σε προαύλιο ΕΠΑΛ

Όπως διαπίστωσαν οι άντρες της αστυνομικής υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών, η συγκεκριμένη συμμορία ευθύνεται και για το μαχαίρωμα, στον προαύλιο χώρο ΕΠΑΛ στο κέντρο της Αθήνας. Στο βίντεο από την επίθεση, διακρίνονται τα μέλη της συμμορίας να κυνηγούν στον χώρο του σχολείου το ανήλικο θύμα τους το οποίο κάποια στιγμή ρίχνουν στο έδαφος και αρχίζουν να το μαχαιρώνουν με μαχαίρι που κάποιος είχε πάνω του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο νοσοκομείο ο γιατρός που ανέλαβε το ανήλικο παιδί, το ίδιο έζησε από θαύμα.

Τα συγκλονιστικά πλάνα, που έχει στα χέρια της η αστυνομία, βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των μελών της συμμορίας. Μεταξύ των εικόνων, που τα μέλη της συμμορίας κρατούσαν στα κινητά τους τηλέφωνα «για παραδειγματισμό των υπολοίπων», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι ίδιοι, είναι και οι άγριοι ξυλοδαρμοί παιδιών αλλά και μία επίθεση με μαχαίρι.  Σκοπός των επιθέσεων ήταν να αρπάξουν το κινητό τηλέφωνο ή ό,τι άλλο είχαν στην τσάντα τους τα ανήλικα θύματα.

συμμορία ανηλίκωνσύλληψηΚολωνόςεπίθεση με μαχαίρι