Ελλάδα|11.11.2021 10:45

Κορονοϊός - Τσακρής: Υπάρχουν άτομα που νόσησαν επίτηδες για να μην εμβολιαστούν

Newsroom

Eντύπωση έχει προκαλέσει η δήλωση του καθηγητή μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιου Τσακρή σχετικά με περιπτώσεις ατόμων που νόσησαν με κορονοϊό για να μην εμβολιαστούν.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν γνωρίζει περιπτώσεις πολιτών που απέκτησαν μαϊμού rapid τεστ για να αποφεύγουν τους ελέγχους, ο καθηγητής αποκάλυψε πως γνωρίζει περιστατικά ατόμων που προχώρησαν στην επιλογή να νοσήσουν επίτηδες ώστε να μην κάνουν το εμβόλιο, σχολιάζοντας πως κάτι τέτοιο είναι ασφαλώς επικίνδυνο.

Για το νέο κύμα του κορονοϊού που είναι σε πλήρη έξαρση, ο κ. Τσακρής στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι είναι λογικό να παρατηρείται μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού λόγω της εποχής, αλλά και λόγω της απουσίας αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

«Μέτρα όπου υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης»

«Πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα μέρη όπου υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης» δήλωσε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε πως «η διασπορά γίνεται κυρίως από τους ανεμβολίαστους αλλά και εμβολιασμένοι νοσούν γιατί η ανοσία απέναντι στον ιό με το εμβόλιο μειώνεται σημαντικά»

Για την τρίτη εμβολιαστική δόση ανέφερε πως τα αντισώματα που προσφέρει είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με αυτά της δεύτερης και όπως είπε αυτό απέδειξε και το παράδειγμα του Ισραήλ.

Η προστασία απέναντι στον ιό δεν αφορά μόνο τον εμβολιασμό, επεσήμανε ο κ. Τσακρής καθώς αυτή ενισχύεται και από τα φάρμακα ή τα χάπια που θα βοηθήσουν στη διαχείριση αυτή της πανδημίας, μαζί με τα περιοριστικά μέτρα και την ενδυνάμωση του ΕΣΥ.

ΚορονοϊόςΑθανάσιος Τσακρήςεμβόλιο