Ελλάδα|15.11.2021 13:59

Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένο 4 μηνών βρέφος με κορονοϊό

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Διασωληνωμένο και σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του νοσοκομείου σε αρκετά κρίσιμη κατάσταση, αφού έχει μεγάλη ανάγκη από οξυγόνο, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ για παιδιά του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, βρέφος τεσσάρων μηνών με κορονοϊό.

Το βρέφος δεν πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα, ενώ και οι δύο γονείς του είναι ανεμβολίαστοι.

Δίπλα στο παιδί βρίσκεται η μητέρα του, η οποία εντοπίστηκε και αυτή θετική στον κορονοϊό, αλλά παρουσιάζει μέχρι στιγμής πολύ ήπια νοσήματα.

Το τεσσάρων μηνών βρέφος μεταφέρθηκε γύρω στις 10:00 το βράδυ του Σαββάτου με βαριά αναπνευστική δυσχέρεια από το νοσοκομείο της Κομοτηνής στη Θεσσαλονίκη και αρχικά νοσηλεύθηκε στην Ειδική Μονάδα Λοιμώξεων Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, η οποία αποτελεί κέντρο αναφορά για παιδιά που νοσούν από covid-19.

Αρχικά συνδέθηκε με μηχάνημα high flow για παροχή οξυγόνου, ωστόσο, μετά από περίπου 1,5 μέρα νοσηλείας η κατάστασή του επιβαρύνθηκε σημαντικά, αφού χρειαζόταν περισσότερες ποσότητες οξυγόνου, προκειμένου να αναπνεύσει. Έτσι, οι γιατροί έκριναν ως απαραίτητη τη διασωλήνωσή του, κάτι που έγινε γύρω στις 5:00 το πρωί της Δευτέρας.

Το βρέφος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας για παιδιά του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, η οποία αποτελεί τη μοναδική σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Σε αυτήν σήμερα υπάρχουν δύο κρεβάτια για παιδιά που νοσούν από κορονοϊό. Η κατάσταση του βρέφους είναι κρίσιμη, αφού έχει ανάγκη από παροχή μεγάλων ποσοτήτων οξυγόνου.

ΘεσσαλονίκηδιασωληνωμένοιΙπποκράτειο ΝοσοκομείοΚορονοϊόςΜΕΘβρέφος